NOGOMET

Triglav presenetljivo potisnil Celje na dno

Nogometaši kranjskega prvoligaša s prvo zmago v novem prvenstvu. Po petih krogih je najprijetnejše presenečenje Aluminij na 3. mestu.
Fotografija: Osemnajstletni vratar Triglava Jalen Arko iz tekme v tekmo kaže razkošen talent. Foto: nktriglav.si
Odpri galerijo
Osemnajstletni vratar Triglava Jalen Arko iz tekme v tekmo kaže razkošen talent. Foto: nktriglav.si

LJUBLJANA – Nogometaši Triglava iz Kranja so v 5. krogu državnega prvenstva pripravili prvovrstno presenečenje z zmago 3:1 na gostovanju v Celju. Gorenjski orli so bili do tega kroga še brez zmage (2 remija, 2 poraza) in so delovali kot najustreznejši kandidati za dolgotrajno bivanje povsem na dnu lestvice. Toda nejeverne Tomaže so zdaj prvič utišali na gostovanju pri moštvu, ki goji evropske ambicije, torej pričakuje končno uvrstitev med vodilne štiri ekipe. Zdaj je Celje na dnu lestvice z zgolj tremi točkami po petih tekmah. Triglav medtem v novi sezoni v gosteh še sploh ni doživel poraza!

Trener kranjskega moštva Dejan Dončič je že po porazu z Olimpijo v 4. krogu na domačih tleh razlagal: "Pri izidu 0:1 smo zamudili lepo priložnost za izenačenje, po 0:2 pa smo se želeli s silo vrniti v igro. Težavi sta bili predvsem dve, igranje v krču ter pomanjkanje agresivnosti." Med tednom so Kranjčani trpeli tudi v pokalnem dvoboju 1. kroga, ko so gostovali pri nižjeligašu Videm pri Ptuju. Dončič je na igrišče poslal kombinirano zasedbo, ki se je skoraj opekla, a po podaljšku le zmagala z 2:1. To pač ni bila najboljša popotnica za zahtevno gostovanje v knežjem mestu. Toda triglavani so odločno napadli prvo zmago v sezoni, bili so zgledno učinkoviti v napadu, v vratih pa se je izkazal 18-letni vratar Jalen Arko, ki je med drugim obranil tudi enajstmetrovko Janezu Pišku pri vodstvu Triglava z 1:0. Za Gorenjce so zadeli Luka Majcen, Dickson Afoakwa in Egzon Kryeziu, častni gol za gostitelje pa je z bele točke dosegel Tadej Vidmajer.

Celjani s precejšnjim razočaranjem gledajo na lestvico. Varovanci trenerja Dušana Kosiča so doslej remizirali z Gorico doma ter z Olimpijo in Krškim v gosteh, poraz pa so doživeli še proti Aluminiju v Kidričevem. Resda je prvenstvo dolgo kot maraton, toda slab start v sezono evropskih ambicij načenja samozavest in homogenost moštva. Pozna se tudi, da zadnje tri tekme zaradi poškodbe stegenske mišice ni igral prvi mož ekipe Rudi Požeg Vancaš. Sicer je najverjetneje, da bo 24-letni napadalec do konca meseca zapustil mesto ob Savinji in oblekel dres novega kluba v tujini.
 

Šumarji tik pod vrhom


Aluminij iz Kidričevega se je sicer že pred časom poslovil od 23-letnega ganskega napadalca Ibrahima Mensaha, ki je bil eden ključnih igralcev, zdaj pa kariero nadaljuje v dresu norveškega prvoligaša IK Start. Kljub temu so šumarji v sobotnem obračunu z odliko opravili prvenstveno nalogo in s 3:0 premagali velenjski Rudar. Dva zadetka je dosegel kot blisk hitri Francesco Tahiraj, enega je prispeval Anton Rogina. "To je bila prigarana zmaga. V prvih 20, 30 minutah so imeli pobudo gostje, mi kar nismo mogli najti odgovora na njihovo igro. Potem smo vzpostavili ravnotežje v čvrsti igri in potem nam je tudi žoga stekla," je dejal trener Aluminija Oliver Bogatinov. Velenjčani so imeli smolo, saj se je že v 16. minuti poškodoval eden od stebrov obrambe David Hrubik. "Opozoril bi na pomanjkljivo zdravstveno službo, saj je bila prisotna le ena oseba. Kaj bi šele bilo, če bi šlo za hujšo poškodbo glave. Pomagal je tudi naš fizioterapevt, toda ker gre za prvo ligo, bi vse skupaj moralo biti na višji ravni," je upravičeno pripomnil trener Rudarja Marijan Pušnik, ki je razplet dvoboja ocenil takole: "Aluminij je zasluženo zmagal, dobili so nas na nasprotne napade." 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije