Trenerja Jureta Vnuka zanima le končna zmaga

SŽ Olimpija se je po najhitrejši poti uvrstila v finale AHL Ljubljančanom vseeno, s kom se bodo pomerili za lovoriko.
Fotografija: Hokejisti SŽ Olimpije so se zanesljivo uvrstili v veliki finale alpske lige. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Hokejisti SŽ Olimpije so se zanesljivo uvrstili v veliki finale alpske lige. FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – V malem športnem zatišju po koncu tekmovalne sezone v smučarskih panogah se pod žaromete prebija hokejska scena. SŽ Olimpija se je v seriji s 3:0 v zmagah prebila v finale alpske lige, SIJ Acroni Jesenice so storile izjemen korak k sklepni predstavi na petkov večer z zmago v Brunicu.

Hokejska Ljubljana je spet oživela. Ne še tako kot v časih največjih zmag in pretesnih tribun pod Šišenskim hribom, a zdaj je v Tivoliju opaziti spet precej zadovoljnih gledalcev. Ti so bili obupani, ko je Olimpija v izdihljajih svojega bivanja v EBEL, hokejskem tekmovanju najvišje kakovostne ravni v regiji, nizala poraze, tudi prejšnja sezona za občinstvo ni bila navdušujoča. Resda se je novi klub, ki je tako v dolgoletnem hramu ljubljanskega hokeja zamenjal omenjeno propadlo zasedbo, postavil na noge in na čvrste temelje z izdatno podporo mesta in državnih železnic, a tekmovalnega presežka takrat še ni bilo.

Na ledu ne odločajo le višine pogodb

Ob prvem aprilskem petku je tretjič zapored ugnala Lustenau, edino avstrijsko moštvo med četverico polfinalistov alpske lige, in se tako gladko uvrstila v finale. Ta se bo začel v četrtek, ob svojem podvigu zmaji še niso vedeli, ali se bodo za naslov najboljših pomerili s tekmeci iz Brunica, prepričljivo najboljšo zasedbo rednega dela, ali pa bo napočil čas kar za slovenski finale. O tem so pred začetkom končnice tudi številni strokovnjaki dvomili, saj so se na Jesenicah med sezono soočali s kopico težav in v izločilni del krenili komaj z 8. mesta, a trener Marcel Rodman je izničil pomanjkanje kakovosti z izjemnim ozračjem v slačilnici in pravzaprav k svoji trenerski vlogi prenesel tisto, kar je pogosto doživel kot reprezentančni kapetan: da na igrišču ne odločajo le višine pogodb in cenjeni posamezniki, temveč pristop moštva.

Slednji je bil v Tivoliju očitno na visoki ravni že od začetka sezone, saj se je Olimpija hitro zasidrala v zgodnjem delu lestvice in to nadgrajevala v končnici. Nazadnje je v polfinalu ugnala Lustenau s 3:0 v zmagah, najbolj prepričljivo je delovala na drugi tekmi v Avstriji. »Takrat smo bili res taktično na najvišji ravni. V tretje nam v Tivoliju (zmaga s 7:4 – o. p.) sprva ni šlo po načrtih, a smo se pobrali in ohranili svoj značaj te sezone,« je poudaril trener Jure Vnuk in dodal, da mu je vseeno, s kom se bodo pomerili v finalu, zanima ga le končna zmaga. Siniša Uroševič

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije