OLIMPIJA

Trener zmajev Stolica skriva adute za Evropo

Nogometaši Olimpije danes proti Qarabagu v kvalifikacijah za ligo prvakov. Prenovljeni slovenski šampioni se v kratkem obdobju še niso povsem uigrali.
Fotografija: Pri Olimpiji se nadejajo dobrim igram napadalca Issaha Abassa, da bi z njim dobro zaslužili v avgustovskem prestopnem roku. Foto: Roman Šipić
Odpri galerijo
Pri Olimpiji se nadejajo dobrim igram napadalca Issaha Abassa, da bi z njim dobro zaslužili v avgustovskem prestopnem roku. Foto: Roman Šipić

LJUBLJANA – Kakšna škoda, da bodo nogometaši Olimpije tekmo 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti azerbajdžanskemu Qarabagu odigrali danes ob 20. uri, ko se bo začela tudi druga polfinalna tekma na svetovnem prvenstvu med Hrvaško in Anglijo. Gostje z vzhoda niso sprejeli spremembe termina, da bi bila tekma ob 18. uri. Vseeno je bilo do včeraj izdanih spodobnih 4000 vstopnic, tako da slovenski prvaki v Stožicah vseeno ne bodo brez lepe podpore.

Za Olimpijo so kratke priprave s številnimi igralskimi spremembami, novinci so kapljali do prejšnjega tedna, nov je tudi trener – Ilija Stolica. »Imeli smo čas za analizo, pred nami je ekipa, ki je prav tako doživela kar veliko sprememb. Je kakovostna, zelo organizirana in ni po naključju igrala v zaključni fazi lige prvakov. Doma je osvojila prvenstvo s 16 točkami prednosti, tako da nas čaka zelo težka tekma. Bo pa to dober test za nas, da vidimo, kje smo, in poskušamo zadovoljiti naše navijače ter vse nas v klubu,« je dejal Stolica, ki je taktično skrival imeni dveh lažje poškodovanih igralcev, ki kandidirata za udarno enajsterico, pa tudi sicer ni hotel biti konkreten glede postave in sistema igre svojega moštva. »V tem kratkem času za priprave in uigravanje novih igralcev ter novih idej v igri smo delali dobro. Zelo sem zadovoljen s treningi in pripravljalnimi tekmami, vse gre v želeno smer,« je optimističen 40-letni srbski strateg.

»Mislim, da smo doslej delali dobro. Značilnost novega trenerja je, da poskušamo mi vsiliti tekmecu svojo igro. Na tem delamo. Veliko analiziramo, predvsem sebe, in popravljamo svoje napake. Veseli nas to, da bomo ne glede na to, kdo bo tekmec, poskušali vsiliti svojo igro. Seveda, če je tekmec kakovostnejši, mu pač daš roko. Ne morem obljubiti, da bomo jutri zmagali, toda naredili bomo vse, da bomo odigrali zelo dobro in da se ne bo ponovilo lansko leto,« se je kapetan Olimpije Branko Ilić spomnil lanskega izpada proti finski Vaasi v 1. krogu kvalifikacij za evropsko ligo.
 

Z Islandcem v vratih


Qarabag je zadnjih pet sezon prvak Azerbajdžana, jeseni je denimo v skupinskem delu lige prvakov dvakrat igral neodločeno z Atletico Madridom. Moštvo iz Bakuja že deset let (!) vodi 46-letni Gurban Gurbanov, ki je novembra postal še selektor reprezentance Azerbajdžana. V Qarabagu vodi pisano zasedbo z domačimi reprezentanti, Špancema, Bolgarom, Brazilcema, Francozom, Poljakom, Hrvatom, Albancema in po novem tudi islandskim reprezentančnim vratarjem Hannesom Haldorssonom. Iz francoskega drugoligaša Lensa so v Baku zvabili maroškega vezista s francoskim potnim listom Abdellaha Zoubirja za milijon evrov odškodnine, iz lizbonskega Sportinga pa bolgarskega zveznega igralca Simeona Slavčeva. Nekaj ključnih igralcev iz prejšnjih sezon je odšlo.

Tudi današnji gostje slovenskega glavnega mesta se torej ubadajo z uigravanjem v kratkem obdobju. »Gledali smo tekmi Qarabaga z Dinamom Kijevom in Ludogorcem. Pokazali so, da imajo kakovost, da igrajo dobro. Vidi pa se, da so tudi oni precej spremenili ekipo in da še niso optimalno pripravljeni. Dobri so, toda tudi mi verjamemo vase, tudi mi smo napredovali. Mislim, da se lahko nadejamo napredovanja,« je optimističen Ilić pred tekmo, ki jo bo sodil komaj 28-letni Belgijec Lawrence Visser. Povratna tekma bo prihodnjo sredo. Olimpijo v primeru napredovanja v 2. krogu čaka albanski Kukesi ali malteška Valletta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije