MOTOKROS

Tim se želi iz svojih napak kaj naučiti

Italijanski veteran Antonio Cairoli najhitrejši tudi na Nizozemskem. Slovenski as Tim Gajser kljub težavam spet na zmagovalnem odru.
Fotografija: Tim Gajser FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Tim Gajser FOTO: Roman Šipić

VALKENSWAARD – Slovenski motokrosist Tim Gajser je storil vse, da bi prekinil urok nizozemskega prizorišča s peščeno podlago, na katerem doslej še ni bil boljši kot tretji. Takoj po prejšnji preizkušnji v Veliki Britaniji se je preselil v Valkenswaard ter tam v torek in sredo treniral na podlagi, na kakršni je preživel veliko časa tudi pred sezono.
Tim Gajser FOTO: Roman Šipić
Tim Gajser FOTO: Roman Šipić

Že prve vožnje so dokazale, da se je letos očitno bolje znašel, pa čeprav je bil po treningih, ki jih je končal na 2. in 4. mestu, ter kvalifikacijah, v katerih je ravno tako premoč priznal le Italijanu Antoniu Cairoliju, presenečen nad terenom. A če je mislil, da je svoj odmerek smole na začetku sezone porabil že teden dni prej na Otoku, ko je grdo padel, a jo k sreči odnesel brez poškodb, se je zgodba ponovila v nedeljski prvi vožnji.

Do petega kroga je držal 3. mesto, ko je pri enem od skokov storil napako, izgubil nadzor nad motorjem in končal v mivki. Na srečo je ostal cel. Ko se je pobral, znova vpregel jeklenega konjička in nadaljeval, je bil šele 12., nato pa je v svojem slogu postopoma prehiteval dirkače pred seboj in ciljno črto prečkal kot sedmi. V peti letošnji vožnji se mu je tako prvič zgodilo, da ni končal v trojici.

Njegovo usodo je delil dolgo vodilni Anglež Max Anstie, ki je ravno tako padel in zdrknil še dosti nižje kot Gajser, kar je unovčil Cairoli in spet pokoril konkurenco. V drugo je Tim začel enako odločno in že v prvem krogu, po padcu Iva Monticellija, prodrl na 2. mesto, ki ga do cilja ni več izpustil iz rok. Pred seboj je ves čas gledal tudi italijanskega veterana, ki je bil ravno toliko prehiter in brezhiben, da srditega dvoboja za zmago ni bilo.

Tako je bil Cairoli na dosedanjih treh dirkah in za nameček tudi na petih od šestih voženj prehiter za vse, le enkrat – na drugi progi v Matterley Basinu – ga je ugnal Gajser. Ta je včeraj preizkušnjo končal na 3. mestu z enakim številom točk (36) kot še dva zasledovalca, a z najboljšim dosežkom v drugi vožnji. Za vodilnim Italijanom zdaj zaostaja za 22 točk.

»Po napaki v prvi vožnji sem bil razočaran, a iz takšnih spodrsljajev se želim kar največ naučiti in jih ne več ponavljati. Drugi nastop je bil odličen, start in hitrost prav tako,« je poudaril Gajser. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije