Tenis dočakal, poroka na čakanju

Rokometni as Miha Zarabec se kot nemški prvak sprošča v domačem Trebnjem. Naslednja sezona bo brutalna, čaka ga skoraj sto tekem za Kiel in reprezentanco.
Fotografija: Miha Zarabec je s Slovenijo osvojil četrto mesto na januarskem EP na Švedskem. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Miha Zarabec je s Slovenijo osvojil četrto mesto na januarskem EP na Švedskem. FOTO: Reuters

Eden od športnikov, ki se jim po zatišju zaradi koronavirusa obeta pravo neurje, je slovenski rokometni as Miha Zarabec. Sezona 2020/21 bo zanj in njegove zebre iz Kiela zares brutalna, ob tem bo Trebanjec z reprezentanco lovil kolajno na SP in morda tudi na OI. Če bo vse po načrtih, bo Zarabec branil Kielov naslov v nemški bundesligi, nastopil v prenovljeni ligi prvakov z vmesnim F4 v Kölnu za nazaj (28. in 29. december), konec februarja 2021 bo tudi preložen F4 nemškega pokala v Hamburgu. Ob naporni klubski sezoni bo skoraj vzporedno potekala reprezentančna.

Slovenija bo januarja nastopila na SP v Egiptu, marca bo v Berlinu olimpijski kvalifikacijski turnir in v primeru uspeha poleti še vrhunec z OI v Tokiu. Ni še jasno, kam bodo umestili kvalifikacije za EP 2022 ... Čez palec bi lahko rekli, da Zara od 2. septembra, ko se bo začela liga v Nemčiji, do 9. avgusta, ko se bodo končale OI, brez resnega premora čaka več kot 80 tekem. V kontaktnem športu je to res ogromno.


»Kot sem računal, bo tekem kar okrog 100, če štejem še prijateljske. A bomo že nekako, raje igram, kot treniram. Bo pa noro, nevarnost poškodb in zasičenosti bo velika. Tudi priprave bodo hujše kot prej. Zato nimam slabe vesti, ker smo zdaj bolj na off,« je razmišljal Zarabec, ki je v Slovenijo prišel že dva tedna prej, preden so Kiel 21. aprila razglasili za prvaka. »Za Kiel se je lepo izšlo. Postali smo prvaki in se uvrstili na F4 LP. Morda pri Flensburgu, s katerimi bi se še morali pomerili, razmišljajo drugače, a nimamo slabe vesti, v sezoni smo pokazali največ. Čez 10 let nihče ne bo govoril o tem, kako smo postali prvaki,« je razmišljal Zarabec, ki ima z največjim nemškim klubom pogodbo še za naslednjo sezono, v kateri bo na sever Nemčije prišel norveški zvezdnik Sander Sagosen.

Ostaja tudi hrvaški veteran Domagoj Duvnjak. Trener Filip Jicha bo potreboval vse tri srednje zunanje igralce, če želi ohraniti svežino, zato se Zarabec ne boji za minutažo. »Če želijo izpeljati vse, kar so si zamislili, in tako nadomestiti izpad prihodkov, bomo res obremenjeni kot še nikoli.«
 

Če si dober, ni treba veliko teči


Pri Kielu so močno zarezali v plače. »Za štiri mesece so nam ponudili 65-odstotno znižanje. Hkrati so nas prijavili v neki socialni program in tako bomo izgubili približno polovico. Če ne bi privolili prav vsi, bi šel klub v stečaj, so nam rekli,« je povedal Zarabec, ki si v teh tednih čas krajša z vrtnimi opravili, tekom, igranjem igric s prijatelji na playstationu in po novem tudi s tenisom.

»V Trebnjem je dovolj rokometašev, ki jim ni treba v službe, in tako hitro najdem partnerja. Danes sem igral z Rokom Skolom. Nisem se preveč preznojil. Če si dober, ti ni treba veliko tekati,« se je pošalil in v svojem slogu pohvalil samozavestni Zaro. Poleg tenisa so po novem dovoljene tudi poroke, a zaročenka Zala bo morala še malce počakati, preden bo dragi izrekel usodni da.

»V Trebnjem pač ne moreš narediti majhne poroke, bomo videli, kako se bodo stvari razvijale. Če ne bo šlo letos, pa prihodnje leto,« je še razkril Zarabec, ki ga tačas najbolj zanima, ali bo lahko šel še malce na morje, preden se bo pridružil falangi sodobnih gladiatorjev. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije