PRISRČNO

Ta prizor s slovenskih cest je navdušil tudi svetovne medije (VIDEO)

Sedemletni Filip se je nasmejal do ušes, ko je dobil nepričakovano darilo.
Fotografija: V nedeljo je slovenske kolesarje ob cesti pozdravljalo ogromno navijačev, tudi najmlajših. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
V nedeljo je slovenske kolesarje ob cesti pozdravljalo ogromno navijačev, tudi najmlajših. FOTO: Jure Eržen, Delo

V nedeljo so bile oči svetovne kolesarske javnosti uprte v slovenske ceste, saj je potekalo državno prvenstvo v cestni vožnji. To je bila celo prva dirka Mednarodne kolesarske zveze (Uci) po premoru zaradi koronavirusa, za nameček pa sta se na njej udarila dva najbolj vroča kolesarja tudi v svetovnem merilu – Primož Roglič in Tadej Pogačar.

So pa številni športni mediji objavili tudi prisrčen prizor z dirke, ki je postal prava spletna uspešnica. Ko družina ob cesti navija za kolesarje, se mimo pripelje Jan Polanc in ravno odvrže bidon. Ta prileti pod noge sedemletniku, ki v trenutku postane najsrečnejši navijač daleč naokoli.

Gre za Filipa, ki si je nedeljsko dirko skupaj z mlajšima bratom in sestro ogledal v spremstvu mame Tjaše Šeme, nekdanje državne prvakinje v ritmični gimnastiki. Ta je tudi posnela prizor te čiste sreče, ki sta ga pozneje na twitterju pokazala tudi Polanc in Pogačar, pa tudi njuna ekipa UAE, ki je ob posnetku zapisala: »Zato imamo radi kolesarstvo.« Posnetek je objavila celo ameriška mreža ESPN, družina, ki si bo zdaj ogledala tudi nedeljsko dirko državnega prvenstvu v kronometru, pa se ne more načuditi odzivu, ki ga je sprožil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije