PLAVANJE

Stevens: Vedno se mi kaj zaplete

Objavljeno 19. junij 2019 10.25 | Posodobljeno 19. junij 2019 10.25 | Piše: Siniša Uroševič

Za vodilnega slovenskega plavalca bo nova liga lep izziv. Barve ekipe Iron Swim bo branil skupaj s Katinko Hosszu. 

Peter John Stevens bo zadnji test na 50 in 100 m prsno pred odhodom na SP opravil na mitingu v Rimu. FOTO: Jože Suhadolnik
KRANJ – Na koncu tridnevnega državnega prvenstva v plavanju je bilo jasno, da si je norme za nastop na prihajajočem največjem tekmovanju sezone, svetovnem prvenstvu v Južni Koreji, zagotovilo pet slovenskih reprezentantov.

Med njimi bo spet udarni adut Peter John Stevens, pred katerim je v prihajajočih dneh še zadnji preizkus v pričakovanju julijskega SP – miting v Rimu. Jeseni pa se bo priključil ugledni profesionalni ekipi.

Ko je pozimi opravil zadnje študijske obveznosti na univerzi Tennessee v ZDA, je začel razmišljati, kako in kje nadaljevati športno pot. Pred dnevi je na DP v Kranju potrdil domačo prevlado v disciplinah 50 in 100 m prsno, a njegovo plavanje še zdaleč ni bilo na ravni, kot jo načrtuje za osrednji dogodek plavalne sezone od 21. do 28. julija v Gvandžuju v Južni Koreji.
Želeni formi naj bi se že približal v prihajajočih rimskih dneh.
image
Peter John Stevens bo zadnji test na 50 in 100 m prsno pred odhodom na SP opravil na mitingu v Rimu. FOTO: Jože Suhadolnik

Miting Sette colli na Foro Italicu v olimpijskem parku je med najmočnejšimi v sezoni na stari celini, zaradi navzočnosti številnih velikih imen domače reprezentance, Madžarske, Velike Britanije, Nemčije ga poznavalci pogosto primerjajo z evropskim prvenstvom.

»Verjamem, da bom v Rimu hitrejši kot v Kranju, kjer sem med nastopi opravil še trening v trimskem kabinetu,« je poudaril in napovedal, da na 100 m prsno pričakuje izid okrog 1:02 (na DP je dosegel čas 1:03,56): »Vsekakor bo na svetovnem prvenstvu za uvrstitev v polfinale treba plavati hitreje od minute.«
 

Vdrli so mu v avtomobil


Naš vodilni plavalec se veseli prvenstva v Gvandžuju, ugaja mu že to, da bo tokrat na prizorišču teden pred začetkom tekmovanja. »Tokrat se bom vsaj v miru lahko pripravil na začetek. Saj veste, meni se vedno kaj zgodi,« se je kislo nasmehnil in se spomnil zadnjih zamud letal ali zapletov ob pretečenem bivalnem vizumu v ZDA in zato drugačni logistiki poti za zadnje prvenstvo v kratkem bazenu. Pred enim mesecem pa so v Atlanti vdrli v njegov osebni avtomobil in med drugim izmaknili potni list.

»In tako seveda tudi vizum, a na srečo sem težavo rešil hitreje, kot sem si mislil. Sicer pa: zdaj bomo potovali v Južno Korejo toliko dni prej, da imam dovolj časovne rezerve tudi v primeru, da se spet kaj zaplete ...«
Podobno kot se veseli prvenstva, bo nato odšteval do jesenskih dni, ko se bo preizkušal v novi profesionalni plavalni ligi štirih evropskih in štirih ameriških ekip.

Podpisal je pogodbo za Iron Swim, katere sedež je v Budimpešti, osrednja zvezdnica zasedbe pa je najboljša plavalka zadnjih let na svetu Katinka Hosszu. Na seznamu so tudi Rus Vladimir Morozov, Nizozemka Ranomi Kromowidjojo, Jamajčanka Alia Atkinson in drugi. Tekme bodo v velikih mestih Evrope in ZDA. 
Deli s prijatelji