LIGA PRVAKOV

Stara dama ne živi v Oblakih

Slovenski vratar z Atleticom v osmini finala LP proti Juventusu. Za trenerja Madridčanov Diega Simeoneja sta ti tekmi kot finalni.
Fotografija: Največja nevarnost za Jana Oblaka bo Cristiano Ronaldo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Največja nevarnost za Jana Oblaka bo Cristiano Ronaldo. FOTO: Reuters

MADRID – Poslastica drevišnjega sicer zadnjega večera uvodnih dvobojev osmine finala nogometne lige prvakov je zagotovo obračun v španski prestolnici med Atleticom, katerega vrata bo branil Jan Oblak, in Juventusom. Za nekoga od teh velikanov pa bo po povratni tekmi v Torinu 12. marca prišel trenutek streznitve, visoka pričakovanja se bodo namreč sesula na kruta realna tla.
Največja nevarnost za Jana Oblaka bo Cristiano Ronaldo. FOTO: Reuters
Največja nevarnost za Jana Oblaka bo Cristiano Ronaldo. FOTO: Reuters

»Tistih, ki imajo ambicije, ni strah. A moramo paziti na Atletico, izjemno pomembno bo tudi to, da v uvodni tekmi v Madridu dosežemo zadetek. Če ga ne, bo preboj v četrtfinale zelo otežen. Pa niti to ne drži, da ker je k nam prišel Cristiano Ronaldo, je kar samo po sebi umevno, da bomo osvojili ligo prvakov,« razmišlja trener Juventusa Massimiliano Allegri. Njegov kolega na Atleticovi klopi Diego Simeone pa opominja: »Ta dva dvoboja sta kot finale, ne smemo vstati z levo nogo.«

Žimničarji iz Madrida so seveda zadnji zmagovalci evropske lige, Juventus pa si lahko za olajšanje vzame predvsem dejstvo, da tokrat na nasprotni strani, tako kot je to bilo v dresu Reala, ne bo njihov krvnik Ronaldo. Portugalec je namreč v dresu kastiljskega belega baleta v sedmih obračunih s staro damo kar desetkrat zatresel torinsko mrežo.

Juventus že 23 let ni slavil v elitnem klubskem tekmovanju na stari celini, zato si naposled želi konec evropske suše, v domačem prvenstvu pa je tako ali tako na najboljši poti, da še osmič zapored osvoji naslov italijanskega prvaka.
 

Že presegli vrh?


Dodaten motiv za Atletico, da v letošnjem tekmovanju pride vse do konca, je dejstvo, da bo finalna tekma 1. junija na njihovem novem stadionu Wanda Metropolitano. Diego Simeone je pretekli teden pogodbo s klubom podaljšal do leta 2022, a nekateri v dvomih menijo, da je Argentinec z moštvom že dosegel svoj vrh. Sprašujejo pa se tudi o slogu igre, ki ga narekuje nekdaj zagrizeno bojeviti zvezni igralec.

»To je slog, ki ga imam rad, prinaša nam zmage,« je v bran trenerju stopil francoski zvezdnik Antoine Griezmann. V drugi uvodni tekmi osmine finala se bosta nocoj merila Schalke in Manchester City, zvezni igralec angleškega prvaka Ilkay Gündogan, rojen je prav v Gelsenkirchnu, kjer bo prvi dvoboj, pa pravi: »Manchester City mora zmagati v ligi prvakov, da ga bodo obravnavali kot enega od klubov evropske elite.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije