ALL STAR TEKMA

Šok za oboževalce: Dončić izvisel

Objavljeno 25. januar 2019 06.18 | Posodobljeno 25. januar 2019 08.36 | Piše: P. K., STA

Luka se ni uvrstil v prvo peterko zahoda za tekmo zvezd lige NBA.

Dončić ne bo zaigral v prvi peterki. FOTO: Tom Pennington 
Slovenski košarkarski as Luka Dončić kljub veliki podpori navijačev, ki so ga s svojimi glasovi uvrstili na drugo mesto izbora ekipe zahodne konference za tekmo zvezd lige NBA, se ni prebil v prvo peterko. Na tekmo, ki bo 17. februarja Charlottu v Severni Karolini, se sicer še lahko uvrsti kot rezerva.

Navijači bi Dončića ponesli v Severno Karolino, vendar pa mu, kot kaže, igralci in novinarji niso namenili dovolj glasov. Dončić je v spletnem in mobilnem glasovanju do 17. januarja prejel 3,301.825 glasov javnosti. Na zahodu je zaostajal le za prvim zvezdnikom NBA LeBronom Jamesom iz ekipe Los Angeles Lakers, ki je zbral 3,770.807 glasov. V vzhodni konferenci pa je najbolje kazalo Grku Giannisu Antetokounmpu iz moštva Milwaukee Bucks s 3,626.90 glasovi.

LeBron James in Giannis Antetokounmpo sta tudi po glasovih igralcev in novinarjev ostala na čelu svojih konference in bosta tako kapetana ekip zahoda in vzhoda. V prvi peterki zahoda so LeBron James (Los Angeles Lakers), Paul George (Oklahoma City), Kevin Durant (Golden State), Stephen Curry (Golden State) in James Harden (Houston), v prvi peterki vzhoda pa Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), Kyrie Irving (Boston), Kemba Walker (Charlotte), Kawhi Leonard (Toronto) in Joel Embiid (Philadelphia).

Mlademu zvezdniku ekipe Dallas Mavericks tako ni uspelo, da bi postal prvi Slovenec z nastopom v prvi peterki tekme zvezd, in to že v svoji prvi sezoni kot tretji novinec od začetka novega tisočletja ter drugi najmlajši igralec doslej z nastopom na tej tekmi. Izbira navijačev namreč pri končni odločitvi šteje le polovico glasov, drugo polovico prispevajo igralci lige in novinarji v enakem deležu.

Vendar pa ima še vedno možnost nastopa na tekmi zvezd, saj bodo naslednji četrtek prav tako v neposrednem prenosu televizije TNT objavili še imena rezerv iz vsake konference po izbiri trenerjev. To sta običajno trenerja vodilnih moštev v vsaki konferenci, a le, če na tekmi nista nastopila že v pretekli sezoni.

Če bi se Dončiću uspelo uvrstiti med rezerve, bi postal drugi Slovenec s tem uspehom. Lani je bil po trenerskem izboru kot prvi med slovenskimi košarkarji izbran Goran Dragić, ki pa ima letos v Miamiju veliko težav s poškodbo kolena.
Deli s prijatelji