LIGA PRVAKOV

Sodniška tehnološka slepota

Tottenham po drami v polfinalu lige prvakov. Liverpoolovci so zanesljivo izločili Porto.
Fotografija: Bask Llorente je pri tretjem golu Tottenhama igral rokomet. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Bask Llorente je pri tretjem golu Tottenhama igral rokomet. FOTO: Reuters

MANCHESTER – Liverpool in Tottenham sta postala še zadnja polfinalista letošnje sezone nogometne lige prvakov. Rdeči so tudi na Portugalskem ugnali Porto, tokrat s 4:1 (Sadio Mané 26., Mohamed Salah 65., Roberto Firmino 77., Virgil van Dijk 84.; Eder Militao 69.), in se prebili naprej s skupnim izidom 6:1. V obračunu Manchester Cityja in Tottenhama je bil skupni izid 4:4, Londončani so v polfinalu zaradi zadetkov v gosteh.
Bask Llorente je pri tretjem golu Tottenhama igral rokomet. FOTO: Reuters
Bask Llorente je pri tretjem golu Tottenhama igral rokomet. FOTO: Reuters

Povratni četrtfinalni dvoboj v domu nebeško modrih se je namreč končal z izidom 4:3 (Raheem Sterling 4., 21., Bernardo Silva 11., Sergio Agüero 59.; Heung-min Son 7., 10., Fernando Llorente 73.). Tottenham se bo v uvodni polfinalni tekmi elitnega tekmovanja z Ajaxom meril 30. aprila, Barcelona in Liverpool se bosta soočila 1. maja. Povratni tekmi bosta 7. in 8. maja, finale pa 1. junija v Madridu na novem stadionu Atletica. V dramatičnem povratnem četrtfinalnem dvoboju angleških tekmecev je odločala tudi videotehnologija.

Turški sodnik Cüneyt Čakır je pošteno razjezil moštvo s stadiona Etihad, pripombe so letele zaradi njegovih odločitev, dosojenih s pomočjo sistema VAR. Tottenham je denimo v 73. minuti po kotu znižal izid na 3:4, zadel je Bask Llorente, a ta si je pomagal z roko, Sterling pa je v 93. minuti zabil za Manchester City, a naj bi bil Agüero v prepovedanem položaju. Turški sodnik je pri obeh odločitvah uporabil VAR.
 

Nesrečen izpad


»Dosegli smo gol, vendar iz prepovedanega položaja, VAR je pokazal svoje. Je bila to pravilna odločitev? Govorimo namreč o centimetrih. Res kruto. Llorente je pri zadetku igral z roko. Morebiti sodnik ni gledal iz pravega kota, kajti iz drugega je šlo za čisto igranje z roko. Prvi polčas je bil res nor, niti drugi ni veliko zaostajal, priigrali smo si veliko priložnosti.

Vendar se je Tottenham izkazal za močno ekipo, mi pa smo nesrečno izpadli,« je nezadovoljstvo sejal Pep Guardiola; zanj kot trenerja zvezdniškega Cityja osvojeni naslov v ligi prvakov še naprej ostajajo sanje bogatašev. »Srečen sem in ponosen. Moji igralci so pravi junaki, zaradi načina, kako so si zagotovili napredovanje, dokazali so, da jih krasi pravi značaj. Toliko stvari se mi je podilo po glavi, od velikega razočaranja do neverjetnega veselja, ko so sodniki spremenili odločitev. Zato imam rad nogomet,« pa je navrgel trener Tottenhama Mauricio Pochettino. Ostroge so se v polfinale lige prvakov prebile prvič po letu 1962, takrat je bil to še evropski pokal. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije