NOGOMET

Slovenija nemila, nemška idila

Leipzig zadovoljen z vlogo in igrami Kevina Kampla. Predčasno mu bodo ponudili podaljšanje pogodbe.
Fotografija: Kevin Kampl (desno) bo ostal zvest nemškemu ligaškemu nogometu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kevin Kampl (desno) bo ostal zvest nemškemu ligaškemu nogometu. FOTO: Reuters

LEIPZIG – Nemški nogometni prvoligaš Leipzig je Kevinu Kamplu obljubil predčasno podaljšanje pogodbe. »O tem se bomo pogovarjali poleti, še vedno ima v pogodbi za odigrati dve sezoni. A če bo izrazil željo, da bi ostal še dlje, se bomo zagotovo dogovorili tudi o tem,« pravi trener Leipziga Ralf Rangnick.
Kevin Kampl (desno) bo ostal zvest nemškemu ligaškemu nogometu. FOTO: Reuters
Kevin Kampl (desno) bo ostal zvest nemškemu ligaškemu nogometu. FOTO: Reuters

Pogodba 28-letnika s ta čas tretjo ekipo nemškega prvenstva bo potekla 30. junija 2021, ima pa odškodninsko klavzulo v višini 40 milijonov evrov za morebitni predčasni odhod. Pri RB Leipzigu bi se z novim podaljšanjem te postavke radi znebili.

»To bi bil dober posel za obe strani, Leipzig bi dolgoročno zadržal vodjo ekipe in ne bi bilo več pogodbenega aneksa v višini 40 milijonov evrov. Ko gre za Kampla v vrhunski formi, je to odličen posel,« dodaja Rangnick. Kampl je imel to sezono težave s poškodbami, palec na nogi, gleženj, prehlad, težave s črevesjem, seznam je dolg, a je bil v 31 nastopih za Leipzig vedno pomemben člen ekipe, izkazal se je predvsem pri podajah za zadetke.

Po enotedenski odsotnosti je zdaj videti nared za vnovično vrnitev na trening, trener pa ga tako ali tako izpostavlja kot najpomembnejšega igralca rdečih bikov na sredini igrišča. Poleg tega Kampl zunaj igrišča izžareva mirnost, z nosečo partnerico Vanesso in sinom Jordijem se je nedavno preselil v novo stanovanje blizu stadiona Red Bull Arena.


Odprta vrata


Seveda pa zgodba ostaja tudi njegovo slovo od slovenskega reprezentančnega dresa. Nogometaš, rojen v Solingenu, je novembra v pogovoru za nemški športni časnik Kicker navrgel: »Zame je bila reprezentanca vedno izjemen bonus, a zdaj se želim osredotočiti na Leipzig in več časa preživeti s svojo družino. Reprezentančno poglavje je zame zaprto, jasno mi je, da ljudje v Sloveniji tega ne razumejo. Zame in za moje telo je počitek izjemno pomemben. Če igraš, svežine ni, če bi bil zdaj na reprezentančni obveznosti, ne bi bil tako svež za prihajajočo prvenstveno tekmo.«

Slovenski selektor Matjaž Kek pušča odprta vrata za Kamplovo morebitno vrnitev v izbrano vrsto, seveda predvsem za popestritev in utrditev zvezne vrste. Bo pa to glede na vse okoliščine, Kampl, denimo, v Sloveniji miselno ni padel v pravo okolje, težka naloga. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije