SMUČANJE

Slivnik in Koštomaj bosta veliki okrepitvi

Alpinci razkrili glavne trenerje za novo smučarsko sezono. Potrdili jih bodo v maju, tekmovalne ekipe še sestavljajo.
Fotografija: Grega Koštomaj ima med trenerji v slovenski reprezentanci največ lovorik, vse je osvojil z Ilko Štuhec, s katero sta po sezoni končala sodelovanje. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Grega Koštomaj ima med trenerji v slovenski reprezentanci največ lovorik, vse je osvojil z Ilko Štuhec, s katero sta po sezoni končala sodelovanje. FOTO: Jure Eržen

LJUBLJANA – Kar smo pred dnevi že napovedovali, so zdaj na Smučarski zvezi Slovenije tudi potrdili. V slovensko smučanje se po 13 letih vrača Janez Slivnik, ki bo prevzel položaj glavnega trenerja ženske reprezentance, nova velika okrepitev v moški smukaški ekipi pa bo Grega Koštomaj.

O tem je v četrtek razpravljalo vodstvo alpincev na seji strokovnega sveta, ki je potekala za zaprtimi vrati. Na njej so govorili o glavnih trenerjih, imena so nato javno razkrili, a opozorili, da gre za predloge, ki še niso dokončni in jih še morata potrditi alpski odbor in zbor. Trenerskih pomočnikov in tekmovalnih ekip še niso javno razkrili, saj jih še sestavljajo.

Šteharnik od žensk k moškim

V moški vrsti sprememb ne bo, na čelu ekipe za tehnične discipline ostaja Klemen Bergant, hitre pa bo še naprej vodil Peter Pen, ki bo v prihodnje sodeloval s Koštomajem, izkušenim Mariborčanom, ki prihaja v ekipo z bogatim znanjem in življenjepisom, v katerem je zapisanih devet zmag v svetovnem pokalu, dva mala globusa in dva naslova svetovne prvakinje – vse je dosegel s Štuhčevo.

Ob Koštomaju veliko okrepitev pomeni tudi izkušeni Slivnik, ki je največji pečat pustil z zmagami Tine Maze – bila je v reprezentanci, ki jo je vodil na začetku svoje trenerske poti –, nato je sodeloval s Finci, zadnjih pet let pa je delal v avstrijski moški vrsti. Novi glavni trener ženske reprezentance je tudi največja sprememba za novo sezono. »Veseli smo, da se želi vrniti v domovino,« so Slivnikovo vrnitev pozdravili alpinci v sporočilu za javnost. Njegov predhodnik na tem položaju Denis Šteharnik, ki je bil osem let v tej vlogi, se po predlogu na strokovnem svetu seli na čelo moške ekipe za evropski pokal, za žensko pa so predlagali Igorja Zagernika.

Alpski odbor prvi teden v maju

Naslednji korak bo potrjevanje predlogov na alpskem odboru prvi teden v maju, zadnji, ki mora prižgati zeleno luč, pa je alpski zbor. Sklicali naj bi ga v drugi polovici prihodnjega meseca. V teh dneh so fantje in dekleta začeli svoj zasluženi dopust po uspešni sezoni. Nova se bo tradicionalno odprla konec oktobra v Söldnu. Moška reprezentanca je temeljni kamen snežnih treningov za prihodnjo zimo že postavila z aprilskimi pripravami v Banskem, medtem ko so se dekleta (če izvzamemo Ilko Štuhec, ki dela v samostojni ekipi, so tri od petih članic reprezentance A poškodovane) morala pri spomladanski snežni vadbi znajti po svoje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije