GLAVNI CILJ JE OBSTANEK

Šimundža je izgubil Žižka in dobil Lacija

Nogometaši Mure nestrpno čakajo na sobotni dvoboj z Mariborom v Ljudskem vrtu.
Fotografija: Trener Mure Ante Šimundža je zadovoljen z napredkom svoje ekipe. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Trener Mure Ante Šimundža je zadovoljen z napredkom svoje ekipe. FOTO: Leon Vidic

MURSKA SOBOTA – Črno-beli so spet doma! Po dvanajstih dneh priprav v Turčiji je trener Mure Ante Šimundža varovancem namenil počitek čez vikend, od danes pa bo vsa pozornost namenjena sobotnemu gostovanju v Mariboru v 20. krogu državnega prvenstva. Muraši so izbrusili formo na treh pripravljalnih tekmah (dva neodločena izida in zmaga). »Žal nam je odpadla četrta tekma, zaradi tega nisem mogel ponuditi več priložnosti za igro našim sedmim mladim upom, ki smo jih priključili članski ekipi. Dobil sem podatke glede možnosti posameznikov in moštva, preizkusili smo različne igralne sisteme in igralske naveze. Delovna vnema je bila izjemna, ekipa je pokazala viden napredek v primerjavi z lanskimi pripravami, ki smo jih prav tako opravili v Turčiji. Letos denimo nismo izgubili tekme, smo zrelejši, odgovornejši v igri in tudi tekmovalnejši. Igralci so napredovali v dojemanju tekme in dokazovanju na treningih,« je zadovoljno razložil Šimundža, ki ga je v slabo voljo spravila le poškodba kolena zimske okrepitve Kevina Žižka. Dvajsetletni napadalec je predčasno zapustil priprave, po prvih napovedih naj bi bil odsoten šest tednov.



Sicer je Šimundža pozimi meril na tri okrepitve, ob začasno izgubljenem Žičku je prišel še vezist Jon Šporn, medtem ko pri izbiri še enega branilca Sobočani niso imeli srečne. »Žal se je Kurbus odločil za odhod, mi pa bomo morali najti notranje rezerve na branilskih položajih. Zelo me veseli, ker se je v Turčiji odlično izkazal 16-letni osrednji branilec Žiga Laci. Zelo dobro se je znašel, sploh v telesnem pogledu. Seveda je še prezgodaj, da ga polno obremenimo v članski konkurenci, je pa predstavil velik potencial,« je dejal Šimundža, ki se je razveselil tudi uspešne vrnitve rekonvalescenta Luke Bobičanca; ta je spodobno odigral prvih dvajset minut po poškodbi.

Nova črno-bela invazija

Mura po jesenskem delu prvenstva zaseda šesto mesto. Od tretjega, na katerem je Aluminij, jo loči šest točk, od nehvaležnega devetega je oddaljena osem točk. »Ne glede na dosežene rezultate je naš cilj enak kot pred začetkom sezone, to je obstanek v prvi ligi. Od tega ne odstopamo, saj bi bilo spreminjanje cilja med sezono nesmiselno. Moramo ostati realni, tega se držimo vsi, od predsednika do trenerjev v mladih selekcijah. Če si bomo obstanek v elitni druščini zagotovili pred koncem prvenstva, bo to toliko bolje.« Zanimivo, da je zasedba s Fazanerije, ki se že ponaša z razsvetljavo, blestela proti najmočnejšim tekmecem (Mariboru, Olimpiji, Aluminiju in Domžalam), negativen izkupiček pa ima z najskromnejšima ekipama, Triglavom in Krškim. »V vsako tekmo gremo z enakimi ambicijami in pričakovanji. Moramo upoštevati, da nas tekmeci zdaj obravnavajo drugače kot na začetku sezone. Morda nam je v določenih tekmah zmanjkalo nekaj športne sreče, jasno pa je, da morajo igralci zdaj sprejeti tudi odgovornost, da smo na domačem stadionu favoriti. Nočem, da to vzamejo kot dodatno breme ali pritisk, temveč kot odraz svoje kakovosti. Ob tem pa morajo misliti tudi na naše navijače, ki so za nas velik privilegij in odgovornost hkrati. Verjamem, da nas bodo tudi v prihodnje tako močno podpirali,« je na klubske privržence ponosen Šimundža. Kar 800 vstopnic za obračun z Mariborom v Ljudskem vrtu so že pokupili do sobote. Obeta se torej nova črno-bela navijaška invazija, ki je že jeseni pustila močan pečat v ljubljanskih Stožicah. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije