NOGOMET

Šimundža in Obradović grenita življenje Mariboru

V derbiju 13. kroga so nogometaši Mure remizirali z Mariborom. V Ljudskem vrtu zgledno na igrišču in tribunah, manjkali so goli.
Fotografija: Trener Mure Ante Šimundža ekipo vselej odlično pripravi na obračune z Mariborom, z remijem je bil zadovoljen.
Odpri galerijo
Trener Mure Ante Šimundža ekipo vselej odlično pripravi na obračune z Mariborom, z remijem je bil zadovoljen.

LJUBLJANA – Mura je še naprej nerešena uganka za trenerja Maribora Darka Milaniča in njegove varovance. Strateg črno-belih iz Murske Sobote Ante Šimundža, sicer nekdanji vijolični golgeter in trener, je v Ljudskem vrtu pripravil novo taktično zanko za prvake, v vratih pa je imel razpoloženega še enega nekdanjega člana Maribora, Matka Obradovića.
...
...

V dinamični tekmi s precej priložnosti na obeh straneh je čuvaj mreže Mure odlično posredoval predvsem ob strelih Luke Zahovića in Aleksa Pihlerja ter ohranil mrežo nedotaknjeno tudi v sodnikovem podaljšku tekme, ko je Rok Kronaveter s t. i. škarjicami meril za las mimo njegovih vrat. Če bi se mreža murašev takrat zatresla, bi bil to kar velik flop za goste z ravnice, saj so imeli od 67. minute, po izključitvi domačega štoperja Špira Peričića, ki je moral predčasno v slačilnico zaradi drugega rumenega kartona, na igrišču igralca več. Murini aduti v napadu Luka Bobičanec, Amadej Maroša in Nino Kouter vendarle niso mogli prisiliti h kapitulaciji domačega vratarja Kenana Pirića.
 

Ob pol milijona evrov?


Po šestih zaporednih prvenstvenih zmagah so Mariborčani tokrat remizirali. Za serijo zadnjih petih zaporednih zmag so imeli obljubljeno klubsko nagrado v višini 500.000 evrov. Ni znano, ali jim bo uprava s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem spregledala izgubo dveh točk v derbiju z Muro in dodatno odebelila njihove račune. Po tekmi, ki si jo je v pravem nogometnem ozračju, tudi zahvaljujoč gostujočim navijačem, ogledalo 7500 gledalcev, so v obeh taborih izrazili zadovoljstvo z izplenom.


»Videli smo evropsko tekmo glede kulise, navijanja, pomembnosti. Predstava na zelenici je bila zanimiva, eni in drugi smo si želeli zmage, bili smo disciplinirani v nasprotnih in polnasprotnih napadih. Neodločen rezultat je najbolj pravičen,« je ocenil Šimundža. Milanič se je strinjal z njim glede dogajanja na igrišču in tribunah: »Mislim, da smo bili bližje zmagi, da smo imeli veliko izrazitih priložnosti za zadetek. Škoda, da nismo zadeli, sem pa zadovoljen s predstavo moštva, dinamiko, željo, z načinom igre, kako smo iskali gol.«
 

Bivši muraš Peričić je slab


O številčni prednosti svoje ekipe od 67. minute je Šimundža pojasnil: »Maribor je izkušena ekipa, mi smo v teh zadevah še mladi. O tem govori zadnja priložnost Kronavetra, ki na srečo ni zadel. Maribor nam je po izključitvi Peričića dopustil dva, tri kakovostne predložke. Imajo pa kakovost in izkušnje, da so izkoristili luknje v naši ekipi, ko smo se preveč odprli v igri. Številčna prednost ne pomeni avtomatsko, da boš dosegel zadetek.« Milanič ima povsem drugačen problem, ki je povezan z zadnjo vrsto. Spet je namreč razočaral Peričić, letošnji prebežnik sredi spomladanskega dela DP prav iz vrst Mure. Ne le zaradi izključitve, temveč tudi zaradi slabe igre, sploh v prvem polčasu.


»Moral bo še veliko delati, da bo na približno takšni ravni, kot je njegov kolega v obrambi Nemanja Mitrović, ki igra odlično,« je šef okrcal Dalmatinca in pohvalil Ljubljančana. Zaradi ligaškega premora, temu botrujejo kvalifikacije za euro 2020, bo več kot dovolj časa za tehnično-taktične popravke pred nadaljevanjem državnega prvenstva.

Članska reprezentanca bo 10. oktobra igrala v Skopju s Severno Makedonijo, tri dni pozneje pa z Avstrijo v Stožicah, ki so že lep čas razprodane. Selektor Matjaž Kek je iz slovenske prve lige na svoj seznam uvrstil dva igralca, napadalca Maribora Luko Zahovića in vratarja Olimpije Nejca Vidmarja

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije