ROKOMET

Severni sosedi spoznali slovensko moč

Reprezentanca selektorja Veselina Vujovića je za 16 golov odpravila Avstrijo. Prvi nastop za izbrano vrsto je vpisal vratar Aljaž Panjtar in se tudi izkazal.
Fotografija: Mario Šoštarič je levičar. FOTO: Slavko Kolar
Odpri galerijo
Mario Šoštarič je levičar. FOTO: Slavko Kolar

CERKLJE NA GORENJSKEM – Še dve tekmi sta pred slovenskimi rokometnimi reprezentanti, ki želijo kvalifikacije za evropsko prvenstvo končati z maksimalnim izkupičkom. Kot kaže, je v njih po dolgi sezoni še dovolj moči in motivacije.
Mario Šoštarič je levičar. FOTO: Slavko Kolar
Mario Šoštarič je levičar. FOTO: Slavko Kolar

Na testni tekmi v Cerkljah na Gorenjskem so močno premagali Avstrijce, kar je dobra popotnica za sredino tekmo v Latviji, ki ji bo v nedeljo sledilo domače slovo od sezone v Kopru proti Estoniji. Oslabljena avstrijska vrsta, ki jo vodi eden najboljših slovenskih rokometašev doslej Aleš Pajovič, brez udarnih adutov Nikole Bilyka iz Kiela in Roberta Webra iz Magdeburga ni bila kos razigrani slovenski vrsti, ki je prvič gostovala v Cerkljah na Gorenjskem, kjer so z dnevom rokometa zaznamovali 20 let te panoge v kraju pod Krvavcem.

Končalo se je s 35:19 (18:11). Avstrija bo z Norveško in Švedsko januarja prihodnje leto gostila EP, ki bo prvič štelo 24 reprezentanc. Zavoljo širitve so bile tudi kvalifikacije lažje in Slovenci v njih delujejo zelo suvereno. Vpisali so štiri zmage in si že zagotovili nastop na euru, zdaj želijo kvalifikacije prvič končati s samimi zmagami.
 

Zadovoljna Vujović ...


Selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović je bil zadovoljen s pristopom svojih fantov: »Vseh 60 minut smo bili pravi. Veliko smo tekli, vratarji so dobro branili in vsi so dobili priložnost za igro. Jutri bomo videli, kako je pripravljen Vid Kavtičnik, Jure Dolenec je dobil nekaj minut, ki si jih je želel, pride tudi Darko Cingesar. Pred tekmo z Latvijo sem optimističen,« je povedal Vujović, ki je bil zadovoljen tudi z debijem vratarja Aljaža Panjtarja.

»Ob prvem nastopu v slovenskih vratih se mi je odvalil kamen od srca že po prvi obrambi. Pokazali smo dobro predstavo, s trdo obrambo in kolektivno igro v napadu. Čeprav je bila tekma prijateljska, smo jo odigrali na zelo visoki ravni. Za to čestitam celotni ekipi, saj je bilo tudi meni lažje. V reprezentanci se sicer počutim odlično in tudi vzdušje pred preostalim kvalifikacijskima tekmama za EP 2020 je fantastično,« je bil ponosen Škofjeločan, ki se bo poleti iz Celja preselil v Gorenje.


Njegov someščan Jure Dolenec si je obetal evropsko lovoriko, a je Barcelona v Kölnu zasedla tretje mesto. »Vsi vemo, čemu je bila namenjena ta tekma. Da se dobi malo občutka, sploh za tiste fante, ki so sezono končali recimo že 25. maja. Avstrijcem je manjkalo ogromno igralcev, z njimi je to precej bolj resna reprezentanca. Vse skupaj je bilo dobro, super je izpadlo. Odigrali smo dokaj resno tekmo, upam, da so bili ljudje zadovoljni,« je razmišljal Dolenec.
 

... in Pajovič


V slovenski vrsti je bil najučinkovitejši ​desnokrilni igralec Mario Šoštarič z devetimi zadetki, Tilen Kodrin jih je z leve strani zabil pet, toliko jih je zbral tudi Aleksander Špende. »Kljub visokemu porazu sem zadovoljen, bili smo močno oslabljeni, vsi igralci so dobili priložnost, temu so tudi namenjene takšne neuradne tekme,« je dejal legendarni Pajovič: »Tekmo bomo v miru analizirali in poskušali zadržati pozitivne stvari.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije