Selitve zmajev v Zalog še ne bo

S slovenskim derbijem uvod v 2. del alpske lige v hokeju na ledu. Hokejisti SŽ Olimpije bodo jutri gostili SIJ Acroni Jesenice.
Fotografija: Gal Koren se je tako veselil enega od golov v derbiju, tudi pred nadaljevanjem sezone je optimist. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Gal Koren se je tako veselil enega od golov v derbiju, tudi pred nadaljevanjem sezone je optimist. FOTO: Leon Vidic

Dolgo je bilo treba čakati na odmevnejši utrip z ledenih ploskev pri nas. Resda se je zastor nad hokejsko sezono dvignil že v drugi polovici avgusta, a je bilo z občasnimi prebliski dogajanje na ledu doslej zanimivo le ožji skupini zanesenjakov. Zadnji reprezentančni nastopi so vrnili hokej na zaslone javne TV, nova selekcija Matjaža Kopitarja je takoj pritegnila zanimanje, podobno bo tudi zdaj, ko se bo začel drugi del sezone v AHL. Že takoj z velikim derbijem Olimpije in Jesenic.

»Lepšega uvoda si nismo mogli želeti,« ni skrival prvi strateg tivolskega hokejskega projekta Tomaž Vnuk ob pogledu na spored elitne skupine za razvrstitev pred končnico, saj ta že jutri v prvem krogu prinaša ljubljansko-jeseniški derbi. Tekma v Tivoliju bo ob 19.15, pričakovati gre bolj pisano ozračje na tribunah kot v dosedanjem delu sezone.

Tako v ljubljanskem taboru kot tudi jeseniškem se veselijo derbija, tretjega v sezoni alpske lige. Nazadnje so se zmaji sredi Podmežakle veselili gladke zmage s 7:0. »A to nas ne sme zavajati. Mar nismo na prejšnji tekmi zmagali šele po kazenskih strelih,« je na Olimpijini novinarski konferenci poudaril trener Gregor Polončič. Z Marcelom Rodmanom, zdaj športnim direktorjem na Jesenicah, sta že vrsto let prijatelja, vrstnika sta, oba rojena leta 1981, nazadnje sta si skupaj ogledala predstavo reprezentančnih risov z Japonci.
 

Na derbiju so čustva drugačna


»Toda pred derbijem ne razmišljam o osebnih odnosih. Moštvo si želim čim bolje pripraviti za nadaljevanje uspešne sezone, predvsem tekma z Jesenicami je vedno posebna. Takrat so čustva akterjev na ledu drugačna kot po navadi, tudi kot trener ne moreš imeti utvar, da se ti bo sleherni načrt uresničil,« pravi Polončič, pod čigar vodstvom so si zmaji že zelo zgodaj najprej zagotovili vizum končnice AHL, nato pa tudi prvo mesto na lestvici.


»No bad days (Ni slabih dni),« je iz severnoameriške scene preneseno razmišljanje v ljubljansko slačilnico, ki tako razkriva dejansko pozitiven pristop, tega pa ne morejo streti niti nekatere nevšečnosti. Kot denimo to, ko se bo moštvo zaradi tivolske obnove za pomladno SP skupine B moralo preseliti v Zalog. A za zdaj je zanesljivo, da se za pet prihajajočih tekem, vključno z jutrišnjim derbijem, zmajem ne bo treba premikati za vzhodno obvoznico, tudi prvi tekmi četrtfinala bosta v Tivoliju. Kako bo pozneje, še ni povsem jasno, na dlani pa je, da se po lanskem zmagoslavju zeleno-beli tabor spogleduje z najvišjimi cilji.

»To je povsem razumljivo, ne nazadnje uživamo v ekipnem duhu, podobno je bilo tudi pred dnevi pri reprezentanci,« je Gal Koren, nazadnje eden od treh Olimpijinih reprezentantov, ob Mihi Logarju in Kristjanu Čeponu, v brlogu risov. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije