FORMULA 1

Sebastian Vettel že izobesil belo zastavo

Lewis Hamilton lahko že jutri ubrani lovoriko v formuli 1.
Fotografija: Lewis Hamilton lahko že jutri dohiti legendarnega Argentinca Juana Manuela Fangia. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Lewis Hamilton lahko že jutri dohiti legendarnega Argentinca Juana Manuela Fangia. FOTO: AFP

LJUBLJANA – Mercedesov zvezdnik Lewis Hamilton bi si lahko že na jutrišnji veliki nagradi ZDA, za katero bodo zeleno luč prižgali ob 20.10 po srednjeevropskem času, zagotovil svoj peti naslov svetovnega prvaka v formuli 1. Za novo lovoriko, s katero bi se na večni lestvici šampionov izenačil z legendarnim Argentincem Juanom Manuelom Fangiom, bi moral 33-letni Anglež osvojiti osem točk več kot njegov največji tekmec Sebastian Vettel (Ferrari).
Lewis Hamilton lahko že jutri dohiti legendarnega Argentinca Juana Manuela Fangia. FOTO: AFP
Lewis Hamilton lahko že jutri dohiti legendarnega Argentinca Juana Manuela Fangia. FOTO: AFP

To pomeni, da bi se Lewis že v Austinu, torej že pred zadnjimi tremi letošnjimi preizkušnjami v Ciudadu de Mexicu (28. oktobra), São Paulu (11. novembra) in Abu Dhabiju (25. novembra), veselil naslova prvaka, če bi zmagal in Vettel ne bi bil boljši kot tretji. V primeru, da bi v cilj pridrvel na drugem mestu, 31-letni Nemec ne bi smel poseči višje od petega mesta, če bi se Hamilton zavihtel na najnižjo stopnico zmagovalnega odra, pa bi imel že neulovljivo prednost, če Vettel v Teksasu ne bi izvlekel več od sedmega mesta, in tako naprej.
 

Najboljše palačinke


Zdi se, da so Lewisove možnosti toliko večje, ker se je Sebastian že bolj ali manj vdal v usodo. »Kar zadeva naše načrte in želje, ne skrivamo, da si bomo prizadevali v našo korist odločiti zadnje štiri dirke. Že to bo zelo težko uresničiti. In četudi bi nam to uspelo, vsakdo ve, da ni vse odvisno le od nas,« je ob prihodu v ZDA omenil Vettel, čigar zadnje besede so v nemških medijih razumeli kot nekakšen podpis kapitulacije.

Toda Hamilton, ki je doslej v karieri doživel že marsikaj, je pripravljen na vse. Kakor je dal vedeti že pred dvema tednoma po zmagi v Suzuki, se s skupno razvrstitvijo (še) ne obremenjuje. »Na mizi leži še 100 točk. Ker resno računamo na to, da bo Ferrari z zadnjimi izboljšavami udaril nazaj, si nikakor ne smemo privoščiti, da bi počivali na dosedanjih uspehih,« je opozoril branilec naslova svetovnega prvaka in lanski zmagovalec velike nagrade ZDA. Bolj na široko kot o dirki v Teksasu se je razgovoril o ameriški (hitri) prehrani.


»Tu imajo najboljše perutničke na svetu, da palačink sploh ne omenjam. Če ne bi bil na shujševalni kuri, bi si dal pošteno duška,« se je še namuznil Hamilton. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije