FORMULA 1

Še je lačen uspeha in bajne plače

Lewis Hamilton bo še (vsaj) do konca sezone 2020 dirkal za Mercedes.
Fotografija: Še vsaj dve leti za Mercedes. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Še vsaj dve leti za Mercedes. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Kar so že dolgo čivkali vrabčki na strehah garaž v formuli 1, se je včeraj, torej dan pred uvodnima prostima treningoma za nedeljsko veliko nagrado Nemčije, tudi uresničilo: Lewis Hamilton je z vodstvom Mercedesa še za dve leti podaljšal pogodbo, ki bi se mu iztekla po koncu letošnje sezone. "Že od leta 1998 sem član Mercedesove družine. Večno ji bom hvaležen za vso podporo, ljubezen in zaščito v vseh teh letih.
Še vsaj dve leti za Mercedes. FOTO: Reuters
Še vsaj dve leti za Mercedes. FOTO: Reuters

Neverjetno sem ponosen na vse, kar smo skupaj osvojili, še bolj pa sem vznemirjen zaradi prihodnosti," je Hamilton prek družabnih omrežij sporočil novico, da bo še naprej krmaril srebrno puščico. Če je mogoče soditi po tem, da so pogajanja s Totom Wolffom in Nikijem Laudo, vodjo nemške ekipe in predsednikom nadzornega odbora pri Mercedesu, trajala več mesecev, je moral imeti angleški šampion prav posebne zahteve. Toda Lewis je zanikal, da je nova pogodba rezultat zahtevnega poroda, kakor so jo slikovito pospremili poznavalci zakulisja najhitrejšega cirkusa v Nemčiji.

"Če sem iskren, je bilo podaljšanje sodelovanja, o katerem sva se s Totom dogovorila že pozimi, le formalnost. Dobro je, da smo zdaj vse prenesli še na papir, tako da se lahko spet posvetimo stvarem, zaradi katerih smo navsezadnje tu," je zaupal Hamilton, čigar letna plača naj bi po pisanju britanskih časnikov po novem znašala 45 milijonov evrov! Zato so njegove besede, češ da še nikoli ni bil tako zelo srečen, kot je zdaj, popolnoma razumljive.

"V ekipi se počutim izjemno dobro, kar ni čudno, saj smo vsi v njej na isti valovni dolžini. Verjamem, da je Mercedes pravo moštvo za prihodnost, zato se že veselim, da bomo skupaj osvojili še več lovorik," je samozavesten štirikratni svetovni prvak (z McLarnom leta 2008 in Mercedesom v sezonah 2014, 2015 in 2017), ki optimizem črpa tudi iz izjemne lakote članov šampionske zasedbe.

"Čeprav smo od leta 2013 nanizali že ogromno uspehov, s(m)o vsi pri Mercedesu – od glavnega šefa Zetscheja prek Wolffa do vseh delavcev, ki sem jih spoznal v tovarnah v Brixworthu in Brackleyju – še zmeraj izjemno lačni zmag. Skupaj iz dneva v dan iščemo izboljšave, s katerimi bi se utrdili v vrhu. Komaj že čakam, da vidim, kaj vse bomo dosegli v naslednjih dveh letih in pol," je radoveden 33-letni Anglež, ki ima pred Mercedesovo domačo dirko v Hockenheimu (s startom v nedeljo ob 15.10) kot drugouvrščeni v skupnem seštevku osem točk zaostanka za nemškim zvezdnikom Sebastianom Vettlom (Ferrari). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije