HOKEJ

Šampionski zmaji se že potijo

Hokejisti SŽ Olimpije po trojni kroni vadijo v Tivoliju. Prihodnji teden bodo uradno razkrili novosti in načrte.
Fotografija: Predsednik Miha Butara (desno) in direktor Tomaž Vnuk delata za to, da bo SŽ Olimpija še boljša v vseh pogledih. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Predsednik Miha Butara (desno) in direktor Tomaž Vnuk delata za to, da bo SŽ Olimpija še boljša v vseh pogledih. FOTO: Blaž Samec

LJUBLJANA – Marsikdo bi pomislil, da hokejisti SŽ Olimpije, prvaki regionalne hokejske lige AHL, državni prvaki in zmagovalci pokala Slovenije, uživajo v zasluženih počitnicah, a bi se pošteno zmotil. Večji del moštva namreč od začetka junija pod vodstvom trenerja Jureta Vnuka opravi po tri skupne treninge na teden, prav vsi pa vadijo tudi individualno.

Takšen program so imeli tudi lani, obnesel se je več kot odlično, zato strokovno vodstvo izpod Rožnika s podobno vadbo ni oklevalo niti letos.

»Prihodnji teden bomo na novinarski konferenci razkrili vse novosti pred novo sezono ali vsaj veliko večino teh. Devetdeset odstotkov moštva je znanega, tudi v prihodnje v naši ekipi ne bo tujih igralcev, se pa nameravamo še okrepiti,« je bil pred včerajšnjim odhodom v Budimpešto redkobeseden direktor Tomaž Vnuk, ki bo v madžarski metropoli s predstavniki klubov in krovne hokejske organizacije sestankoval na temo celinskega pokala.

Danes bi torej že lahko izvedeli, kje in s kom se bodo na evropski sceni pomerili slovenski prvaki. Glavni del priprav bodo zeleno-beli začeli 29. julija. Znano je, da sta šampionsko zasedbo zapustila Miha Zajc (Innsbruck, Avstrija) in Kristjan Čepon (Kalmar, Švedska), po naših podatkih naj bi se SŽ Olimpija okrepila z dvema branilcema in napadalcem. V Tivoliju so hitro umirili strasti po napovedanem odstopu direktorja Vnuka.

Potem ko so staknili glave, so uvideli, da bodo morali poskrbeti za močnejšo ekipo tudi v pisarni, saj je bil nekdanji kapetan kluba in slovenske reprezentance milo rečeno preobremenjen.

»V novo sezono bomo šli z močnejšo zasedbo tudi v pisarni. Naša vizija je, da se postopoma razvijamo na vseh ravneh, tako na športni kot organizacijski ravni,« je potrdil predsednik SŽ Olimpija Miha Butara, ki je že takoj po koncu sezone zavihal rokave tudi pri sodelovanju s sponzorji. V zmajevem gnezdu si obetajo nove partnerje, trojna krona je po svoje mikavna, a v zaostrenih razmerah nikakor ne zagotavlja lahkotnega priliva svežega sponzorskega denarja.


Vodstvo kluba se še ni odločilo, v katerem mednarodnem tekmovanju bo nastopilo v prihodnji sezoni. To bo jasno do konca junija. Ob ligi AHL, kamor so že prijavljeni, je v igri tudi kakovostnejša liga EBEL, ki zahteva precej več denarja.

»V prvi vrsti je pomembno, kaj pridobimo, če gremo že letos v ligo EBEL. Zdaj smo v procesu razvoja kluba in moštva, tudi takšni bi lahko igrali v EBEL, a bi bili konkurenčni za mesta od 8. do 12., kar pa ni naš cilj. Ob tem bi se vse skupaj znatno podražilo. Tako pa smo povsem mirni pred novo sezono tudi v finančnem pogledu,« je pragmatično pojasnil Butara.

Stavi na dolgoročni razvoj kluba od najmlajših selekcij do članske zasedbe brez finančnih in drugih akrobacij, ki bi SŽ Olimpijo pahnile v eksistenčne težave. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije