S Flickom učinkovitejši kot z Guardiolo

Bavarci so se na najlepši način oddolžili nogometašem Frankfurta za novembrski polom. Bayern pred jutrišnjim derbijem v Dortmundu ohranja štiri točke pred Borussio.
Fotografija:
Odpri galerijo

Večna rivala in velika tekmeca v boju za naslov nemškega prvaka v nogometu sta uspešno prestala 27. krog oziroma drugi po dvomesečnem prisilnem premoru zaradi pandemije novega koronavirusa. Münchenski Bayern je izkoristil prednost domačega terena in s 5:2 (2:0) odpravil frankfurtski Eintracht, dortmundska Borussia pa je v gosteh z 2:0 (1:0; Raphael Guerreiro 32., Achraf Hakimi 78.) strla odpor Wolfsburga. Bavarci so še zlasti v prvem polčasu prikazali šampionsko predstavo, si pred peščico posebnih gostov, med katerimi so bili izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge, član upravnega odbora Oliver Kahn, predsednik Herbert Hainer ter častna gosta Uli Hoeness in prvič po nedavni operaciji Franz Beckenbauer, priigrali več lepih priložnosti, uvodno premoč pa kronali z goloma Leona Goretzke in Thomasa Müllerja.

Ko je poljski zvezdnik Robert Lewandowski na začetku drugega dela povišal na 3:0, kar je bil že njegov 41. zadetek (!) v tej sezoni, se je zdelo, da je tekma odločena. To so očitno mislili tudi domači nogometaši ter si privoščili nekaj minut nepazljivosti, gostje pa so to izkoristili in z zadetkoma avstrijskega reprezentanta Martina Hintereggerja v treh minutah (52. in 55.) znižali na 2:3.


Toda nato so favorizirani zvezdniki Bayerna znova premaknili v višjo prestavo, v Gani rojeni Kanadčan Alphonso Davies je v 61. minuti spet poskrbel za domače veselje, za končni izid pa je z avtogolom v 74. minuti poskrbel Hinteregger. Münchenčani so se tako na najlepši način oddolžili igralcem Frankfurta za polom (1:5) v prvem dvoboju v tej sezoni (2. novembra). Po tisti tekmi so vodilni možje pri bavarskem velikanu zamenjali hrvaškega trenerja Nika Kovača in na njegovo mesto postavili Hansija Flicka.
 

Cilj Bayerna za ta teden: tri zmage!


Po določenih začetnih težavah je 55-letni Nemec vendarle prebudil Bayernovo šampionsko slo in začel s svojimi izbranci nizati uspehe. V tem koledarskem letu sploh še ne poznajo poraza – kot edini v bundesligi! Še več, v 27 krogih so dosegli že 80 golov, kolikor jih ni še nobeno moštvo na toliko tekmah v elitni nemški ligi. Niti prevladujoča Bayernova zasedba (2013–2016) pod taktirko španskega stratega Pepa Guardiole ne! Če bodo nadaljevali v takšnem slogu, bodo Bavarci po nekaterih izračunih vsaj izenačili svoj absolutni rekord (101) iz sezone 1971/72.

Toda Flick kljub novi prepričljivi zmagi s sobotno predstavo svojih varovancev ni bil povsem zadovoljen. »Nad našo igro v prvem polčasu nimam večjih pripomb. Želeli smo prevladovati, in to nam je tudi uspelo. Toda po vodstvu s 3:0 nam je popustila zbranost, zaradi česar smo prejeli dva gola. O tem se bomo morali še malo pogovoriti, drugo je bilo v redu,« je potegnil črto Bayernov trener in posebno pohvalil Müllerja, ki je bil s podajo in golom med najzaslužnejšimi za veliko prevlado v uvodnem polčasu.

Izkušeni Nemec, ki so ga nekateri že odpisali, je pod Flickovim vodstvom na 17 tekmah nemškega prvenstva zbral kar dvajset točk (7 golov, 13 podaj). »To je bila izjemno pomembna tekma za nas. Borussia je zmagala pred nami, zato smo si seveda tudi mi želeli osvojiti vse tri točke,« je bil dobro razpoložen Müller, potem ko je s soigralci ohranil štiri točke naskoka pred tekmeci iz Dortmunda. Bayern takšne prednosti – mimogrede – po toliko odigranih krogih še ni zapravil.

In v Münchnu upajo, da bo vsaj pri takšni zalogi ostalo tudi po jutrišnjem velikem derbiju z Borussio (18.30). »Mi marširamo, oni marširajo, zato se lahko že veselimo torkovega obračuna. Naš cilj za ta teden je jasen: želimo si doseči tri zmage. Upamo, da ne bomo prejeli gola, kar pa bo težko uresničljivo, saj ima BVB izjemen napad,« je pred gostovanjem v Dortmundu še dejal 30-letni Nemec. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije