NOGOMET

Rumeni po poln plen v Krško

V Posavju se začenja druga četrtina državnega prvenstva.
Fotografija: Trener Domžal Simon Rožman Foto: Jure Eržen
Odpri galerijo
Trener Domžal Simon Rožman Foto: Jure Eržen

LJUBLJANA  – Slovenski nogometni prvoligaši imajo ta teden zgoščen urnik tekem. Druga četrtina državnega prvenstva se začenja z zelo zanimivim točkovnim izkupičkom pri ekipah v boju za vrh – med vodilnim Mariborom in drugouvrščeno Olimpijo so štiri točke razlike –, sploh pa pri tistih v spodnjem delu lestvice (štiri ekipe v dveh točkah). Prvo tekmo 10. kroga bodo odigrali danes v Krškem, kjer bodo gostovale Domžale, preostale štiri tekme bodo jutri.
Trener Domžal Simon Rožman Foto: Jure Eržen
Trener Domžal Simon Rožman Foto: Jure Eržen

Domžalčani so veliki dolžniki dosedanjega dela sezone, še vedno so žrtve številnih odhodov (Lovro Bizjak, Zeni Husmani, Matija Širok, Petar Franjić) in prihodov (Slobodan Vuk, Matej Podlogar, Tonči Mujan, Gregor Sikošek, Ruben Belima, Nermin Haljeta), zaradi katerih močno trpi uigranost moštva. Trener Simon Rožman je tako z varovanci izgubil prej prepoznavno energično, napadalno in všečno igro. Zato jim je v veliko spodbudo osvojena točka v Ljudskem vrtu.

»Na tekmi z Mariborom smo se taktično prilagodili in zavestno gostiteljem prepustili pobudo, v dvoboj s Krškim pa bomo že od prve minute krenili nekoliko odločneje in agresivneje. Cilj je vsekakor zmaga, ki je zagotovo ne bo preprosto doseči. Krčani so namreč zelo dobro organizirano moštvo, s kakovostnimi posamezniki, ki lahko v vsakem trenutku izkoristijo morebitno nezbranost. A imamo tudi mi veliko kakovosti, predvsem kot povezana celota, tako da verjamem, da lahko z borbeno igro pridemo do novih treh točk,« je dejal štoper rumenih Tilen Klemenčič.


Danes lahko pričakuje veliko dela tudi z najuglednejšima napadalcema posavskega prvoligaša, Daliborjem Volašem in Antejem Vukušićem.
Pari 10. kroga: Krško - Domžale (glavni sodnik Bojan Mertik; danes ob 20.), Triglav - Mura (Vojko Goričan; jutri ob 15.30), Maribor - Rudar (David Šmajc; jutri ob 18. uri), Celje - Aluminij (Slavko Vinčić; jutri ob 20.10), Olimpija - Gorica (Andrej Žnidaršič; jutri ob 20.15). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije