BOKS

Ruiz načrtuje veliko senzacijo

Britanski šampion Anthony Joshua bo prvič boksal v ZDA. Več besed kot izzivalcu namenil Deontayju Wilderju.
Fotografija: Andy Ruiz je pripravljen šokirati svet. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Andy Ruiz je pripravljen šokirati svet. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Ameriškemu boksarju mehiškega rodu Andyju Ruizu mlajši, ki ima v svoji profesionalni statistiki kar 32 zmag (21 s k. o.) in le en poraz (pred tremi leti je tesno po točkah izgubil z Novozelandcem Josephom Parkerjem), pred obračunom s še neporaženim britanskim šampionom Anthonyjem Joshuo (22 zmag, 21 s k. o.) ne pripisujejo prav nobenih možnosti za uspeh.
Andy Ruiz je pripravljen šokirati svet. FOTO: Reuters
Andy Ruiz je pripravljen šokirati svet. FOTO: Reuters

Toda Uničevalec, kakor tudi kličejo 29-letnega Kalifornijca, je jutri ponoči v newyorškem Madison Square Gardnu trdno odločen upravičiti svoj vzdevek in uničiti le mesec mlajšega Angleža, čigar korenine segajo v Nigerijo. Tiste, ki ga podcenjujejo, opozarja, da bo pripravil eno od največjih senzacij v zgodovini težke kategorije.

»Za ta dvoboj sem garal vse življenje in vzel bom, kar si za zdaj še lasti Anthony,« je poudaril Ruiz ml. ter svoj pogled uperil proti prvakovim šampionskim pasovom združenj WBA, WBO in IBF (tega si je sicer pred slabimi desetimi leti v velterski kategoriji lastil tudi Trdobojec Dejan Zavec). Niti najmanj ne dvomi, da bo Joshui pokvaril načrtovano veselico ob ognjenem krstu, kar zadeva obračune v ZDA.

»Pripravljen sem šokirati svet!« je še pribil Uničevalec. Da bo zmagal, je kakopak prepričan tudi njegov trener Manny Robles. »Andy je borec s prav posebnimi značilnostmi, kakršne doslej v težki kategoriji še nismo videli. Ima veliko srce in kot pravi Mehičan obožuje krvavo borbo. Upam si ga primerjati z boksarji, kot so Oscar Valdez, Erik Morales in Marco Antonio Barrera, ki so zmeraj dali vse od sebe in pustili srce v ringu,« je trener iz Kalifornije opisal Ruiza ml. in pripomni, da ima zelo dober občutek. »Skovala sva dobro taktiko in globoko v sebi čutim, da bo to Andyjev večer.«
 

Želi se sestati z Wilderjem


Joshua je v zadnjih dneh, zanimivo, več besed kot svojemu tokratnemu izzivalcu namenil ameriškemu zvezdniku Deontayju Wilderju (41 zmag, 40 s k. o., 1 neodločen izid, brez poraza), svetovnemu prvaku po različici WBC, ki je pred dvema tednoma v Brooklynu že v uvodni rundi nokavtiral rojaka Dominica Breazeala (20 zmag, 18 s k. o., 2 poraza).
Anthony Joshua je na stavnicah izrazit favorit. FOTO: Reuters
Anthony Joshua je na stavnicah izrazit favorit. FOTO: Reuters

Mimogrede: 29-letni Anglež je za Dominicov skalp pred slabimi tremi leti potreboval dosti dlje – kar sedem rund. Wilder, ki je v torek objavil, da se bo še enkrat pomeril s Kubancem Luisom Ortizom (31 zmag, 26 s k. o., 1 poraz), je sicer že večkrat izzval Joshuo.

»V kratkem se nameravam sestati z Deontayjem in preveriti, kako resen je. Velikokrat namreč ljudje pred televizijsko kamero govorijo popolnoma drugače kot nato iz oči v oči,« je dejal britanski šampion, na neuradni svetovni lestvici št. 1, ki se strinja, da bi bil obračun z Wilderjem (št. 2) zagotovo vrhunski. »To je dvoboj, ki si ga želi videti ves svet, spopad, ki bi prišel na naslovnice časopisov,« je prepričan Joshua, ki kljub vsemu noče prehitevati dogodkov. »Pogosto so boksarji, kakršen je Ruiz, nevarnejši od šampionov à la Wilder ...« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije