LIGA PRVAKOV

Ronaldo se vrača v kotel rdečih vragov

Znane so skupine nogometne lige prvakov, Real po obrambo naslova.
Fotografija: Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je Luki Modriću predal nagrado za najboljšega evropskega nogometaša. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je Luki Modriću predal nagrado za najboljšega evropskega nogometaša. Foto: Reuters

LJUBLJANA – Evropska nogometna zveza je v Monte Carlu izžrebala skupine lige prvakov. V tem delu tekmovanja bodo udeleženi tudi trije slovenski nogometaši. Branilec naslova evropskega klubskega prvaka Real Madrid bo igral v skupini G skupaj z Romo, moskovskim CSKA, katerega član je Jaka Bijol, in Viktorio iz Plzna.

Jaka Bijol je 19-letni nogometaš iz Vuzenice, junija pa je iz velenjskega Rudarja prestopil v CSKA in z moskovskim klubom podpisal petletno pogodbo. Zvezni igralec je član slovenske reprezentance do 21. leta starosti. V ligi prvakov bosta branila dva slovenska vratarja.

Jan Oblak se bo v skupini A z Atleticom iz Madrida soočil z Borussio Dortmund, Monacom in Bruggejem, Samir Handanović pa bo z milanskim Interjem, ta se v ligo prvakov vrača po šestih letih, igral v skupini B skupaj z Barcelono, Tottenhamom in PSV.

Skupinski del elitnega tekmovanja se bo začel 18. in 19. septembra, finale bo 1. junija na novem stadionu Oblakovega Atletica Wanda Metropolitano. Zanimivo, da se bo zdaj Juventusov nogometaš Cristiano Ronaldo v skupinskem delu spopadel s svojim nekdanjim klubom Manchester Unitedom, v njegovih vrstah pa je nekdanji član torinskega kluba Paul Pogba.

Ronaldo je bil šest let član rdečih vragov, na Oldu Traffordu pa se bo vrnil na igrišče kluba, s katerim je leta 2008 osvojil ligo prvakov; naslednje leto je prestopil v madridski Real.
 

Najboljši je Modrić


Beli balet tudi v novi sezoni cilja najvišje. »Želimo še enkrat ubraniti naslov prvaka,« je povedal Emilio Butragueño, direktor trikratnega zaporednega osvajalca lige prvakov. »To je zahtevna skupina z Manchestrom, Valencio in Young Boysi, to so zelo kakovostne ekipe z dolgo tradicijo in zgodovinskimi stadioni,« pa je menil trener Juveja Massimiliano Allegri.

Evropska nogometna zveza je ob žrebu skupin razglasila najboljšega nogometaša v pretekli sezoni elitnega klubskega tekmovanja oziroma na stari celini. To je postal Realov Luka Modrić.


»Sanje se mi ves čas uresničujejo. Igram za najboljši klub na svetu, osvajam lovorike, igram za reprezentanco, kjer sem kapetan in sem na to zelo ponosen, nedavno pa smo z reprezentanti naredili nekaj posebnega za Hrvaško, na SP smo osvojili naslov podprvaka,« je potem ko je iz rok predsednika Uefe Aleksandra Čeferina prejel nagrado, dejal Modrić.

Čeferin je navrgel, da bo videotehnologija VAR v ligi prvakov prisotna od prihodnje sezone. »Načrt je, da tehnologijo začnemo uporabljati s superpokalom 2019 in potem v ligi prvakov,« je dejal predsednik Uefe. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije