KOLESARSTVO

Roglič v rdeči majici zbira 2. mesta

Slovenski zvezdnik v sprintu zaostal za Danom Martinom, vendar ostal v vodstvu skupnega seštevka.
Fotografija: Primož Roglič je s svojo ekipo Jumbo Visma ubranil rdečo majico.
Odpri galerijo
Primož Roglič je s svojo ekipo Jumbo Visma ubranil rdečo majico.

Primož Roglič v 3. etapi Vuelte, pred katero se je od dirke poslovil poškodovani Matej Mohorič, sicer ni slavil zmage, je pa z drugim zaporednim 2. mestom ubranil rdečo majico vodilnega. Na vzponu na Laguno Negro je bil najmočnejši Irec Dan Martin, ki je tudi najbližji zasledovalec slovenskega zvezdnika v skupnem seštevku.
Vse, kar je bilo ključnega, se je včeraj zgodilo na 10-kilometrskem vzponu na Laguno Negro, na katerem so pobudo prevzeli kolesarji Ineosa in peklenski tempo za svojega kapetana Richarda Carapaza navijali do najbolj zahtevnega zadnjega kilometra. V težave je vmes zašel Esteban Chaves (Mitchelton Scott), ki je moral v najbolj neugodnem trenutku zaradi okvare zamenjati kolo.
João Almeida se je po 15 dneh poslovil od rožnate majice. FOTOgrafije: Twitter
João Almeida se je po 15 dneh poslovil od rožnate majice. FOTOgrafije: Twitter

Izgubil je stik s skupino favoritov, ki se je je držal v uvodnih etapah. Zraven pa je kajpak bil Roglič, ki je bil vse do zadnjega v boju za svojo drugo etapno zmago na 75. dirki po Španiji. Sprint navkreber je začel na tretjem položaju in nekoliko zaprt. Z zadnjim pospeškom je obšel Carapaza, ne pa tudi Martina, ki je tako slavil svojo prvo zmago, odkar je prestopil k ekipi Israel Start Up Nation. Z odbitnimi sekundami (za zmago jih je prejel 10, Roglič pa za 2. mesto 6) se je rdeči majici približal na vsega pet sekund.
 

Dumoulin bo pomagal ekipi


Glavno je, da ostaja na plečih Primoža Rogliča, ki jo bo danes v 4. etapi prvič branil v ravninski preizkušnji, potem ko so bile uvodne tri hribovite in gorske. Pred nadaljevanjem je sicer še vprašanje, koliko bo k ekipnemu uspehu prispeval Tom Dumoulin, ki se je tudi sam nadejal boja za vrh, vendar pogorel v uvodnih etapah.
V sprintu je Jai Hindley ugnal Taa Geoghegana Harta.
V sprintu je Jai Hindley ugnal Taa Geoghegana Harta.

Na Nizozemskem, v domovini Rogličeve ekipe Jumbo Visma, se sprašujejo, ali je smiselno, da nadaljuje na dirki. »Višji od kolesarjevega je ekipni interes, to velja tudi za Toma. Dokler bo zdrav, bomo računali nanj in storili vse, da uspehe dosegamo skupaj. Zdaj nadaljujemo s Seppom Kussom in Georgeem Bennettom kot glavnima pomočnikoma, cilji pa ostajajo nespremenjeni, končati visoko v skupnem seštevku in se osredotočiti tudi na etapne zmage. V tem delu leta si želimo doseči čim več. Iskreno povedano, ne vemo, kako dolgo bo Primož Roglič zdržal v trdem boju z Movistarjem, ki nas čaka. Ta ekipa na tej dirki rešuje svojo sezono, kar ji je deloma že uspelo s Solerjevo zmago v 2. etapi. Vsekakor so ti kolesarji zelo dobro pripravljeni,« je športni direktor Marijn Zeeman napovedal, da bo nizozemski zvezdnik vztrajal v Španiji.
 

Lani rebra, letos lopatica


Včerajšnji dan se je sicer slabo začel za Slovence. Iz ekipe Bahrain McLaren so sporočili, da na startu ne bo Mateja Mohoriča, ki je padel v 2. etapi, zdravniški pregled pa je pokazal, da je utrpel zlom lopatice.
»​Izvid rentgenskega slikanja je pokazal, da ima kolesar komplicirani zlom lopatice. Operacije ne bo potreboval, kost pa se bo celila nekaj tednov,« je sporočil zdravnik moštva Simone Uliari.


»Počutim se dobro, vendar zaradi zloma ne bom mogel nadaljevati dirke. Škoda za nesrečo, saj sem imel že za drugo etapo visoke cilje, pa še nekaj etap je na sporedu, kjer bi lahko dosegel dober rezultat,« pa je za klubsko spletno stran povedal Mohorič. Tako kolesar iz Podblice že drugo leto zapored predčasno končuje sezono zaradi padca. Lani se mu je nesreča pripetila na dirki po Hrvaški, pri padcu v Zadru si je zlomil dve rebri.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije