BOKS

Raje še enkrat s Claresso kot z Emo

V stožiški dvorani 6. oktobra vrhunski borilno-rockovski spektakel. Najuspešnejša slovenska boksarka Ema Kozin tedaj za pas WBC.
Fotografija: Ema Kozin je z velikim zanimanjem spremljala včerajšnji spektakel v Atlantic Cityju. FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Ema Kozin je z velikim zanimanjem spremljala včerajšnji spektakel v Atlantic Cityju. FOTO: Miha Šimnovec

LJUBLJANA – Neporažena slovenska profesionalna boksarka Ema Kozin (16 zmag, 8 s k. o, 1 neodločen izid) ne skriva, da si želi enkrat pomeriti bodisi z nemško Kazahstanko Christino Hammer bodisi z Američanko Claresso Shields (ali celo z obema), ki v zadnjem obdobju veljata za največji zvezdnici ženskega boksa. V težko pričakovanem obračunu sta se včeraj udarili med seboj v Atlantic Cityju, po soglasni sodniški odločitvi pa je ring dvignjenih rok zapustila šampionka iz Michigana.
Ema Kozin je z velikim zanimanjem spremljala včerajšnji spektakel v Atlantic Cityju. FOTO: Miha Šimnovec
Ema Kozin je z velikim zanimanjem spremljala včerajšnji spektakel v Atlantic Cityju. FOTO: Miha Šimnovec

Z deveto zaporedno zmago je dvakratna olimpijska prvakinja (London '12 in Rio de Janeiro '16), ki je bila pri vseh treh sodnikih z 98:92 po točkah boljša od Hammerjeve (24 zmag, 11 s k. o., 1 poraz), združila vse štiri najuglednejše šampionske pasove v srednji kategoriji (IBF, WBA, WBC in WBO) in povrhu osvojila še diamantnega po različici WBC. Za lovoriko omenjenega cenjenega združenja v supersrednji kategoriji pa se bo 6. oktobra v Stožicah borila tudi Kozinova, ki za zdaj še ne ve, s katero tekmico bo takrat prekrižala pesti.

Na vrhu Eminih želja je zdaj Nikki Adler (16 zmag, 9 s k. o., 2 poraza), ki je najhujši poraz predlani doživela v Detroitu, kjer je s tehničnim nokavtom v peti rundi klonila prav pred Shieldsovo. Mimogrede: Nikolina Orlović, kakor se glasi pravo ime 32-letne nemške Hrvatice, je včerajšnji dvoboj v Atlantic Cityju komentirala za nemško televizijo, pri čemer je bila precej kritična do Hammerjeve, večkrat pa je tudi izrazila željo po revanši z ameriško šampionko.

Zato je veliko vprašanje, ali bo privolila v obračun s Kozinovo, navsezadnje ga je lani že zavrnila oziroma je zanj zahtevala previsoko ceno.
 

Nenormalno se ji je povečal utrip


Toda Rudolf Pavlin, trener naše najuspešnejše boksarke, glede Adlerjeve ohranja optimizem. »Nikki se nas je doslej izogibala, pričakujem, da bo zdaj, ko je v igri šampionski pas združenja WBC, le sprejela izziv in se postavila po robu Emi,« je o želeni tekmici spregovoril Pavlin, ki obljublja, da bo skupaj z menedžerjem Mirkom Skokom in drugimi sodelavci 6. oktobra v Stožicah pripravil vrhunski borilno-rockovski spektakel.

Ob Kozinovi, ki se ji je ob novici, da bo boksala za naslov svetovne prvakinje zveze WBC, nenormalno povečal utrip (»To je velika priložnost zame, pa tudi za ves slovenski boks. Združenje WBC predstavlja vrh tega športa.«), so nastope že potrdili Damir Beljo iz BiH (25 zmag, 20 s k. o.), hrvaški olimpijec Hrvoje Sep (4 zmage, 2 s k. o.), Štajerec Aljaž Venko (2 zmagi, 2 s k. o.) in Gorenjka Tanja Ovsenik (2 zmagi, 1 s k. o.).

Pavlin se nadeja, da se bosta v stožiški ring povzpela tudi Ljubljančana Andrej Bakovič (6 zmag, 5 s k. o.) in Haris Aksalič (2 zmag, 1 s k. o. – vsi še brez poraza), da bi v največjo slovensko dvorano privabili čim več gledalcev, bodo prireditelji program obogatili še s štirimi zanimivimi obračuni po pravilih MMA, v katerih naj bi nastopili nekateri naši najboljši mojstri mešanih borilnih športov z Urošem Jurišičem na čelu. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije