ALPSKO SMUČANJE

Rad bi ponovil St. Moritz

Štefan Hadalin po treh mesecih trdega dela nared za sneg .Sezono bi rad nadaljeval, kjer jo je končal – med dobitniki točk.
Fotografija: Štefan Hadalin je tudi v utežarni židane volje. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Štefan Hadalin je tudi v utežarni židane volje. FOTO: Tadej Regent

ROGLA • Tudi po treh dneh v utežarni na Rogli je alpski smučar Štefan Hadalin židane volje in dobro razpoložen. »Delamo trdo, a poskušam tudi uživati v poletju,« pravi Štef, za katerim so trije meseci priprav. V prejšnji sezoni se je petkrat zavihtel med dobitnike točk za svetovni pokal (najvišje prav ob koncu v Kranjski Gori, ko je bil 13.), na olimpijskih igrah v Južni Koreji pa je bil osmi in 21. »Lani sem tudi smučarsko dobro začel sezono. Potem so prišle zdravstvene težave, januarja me praktično ni bilo, v Pjongčangu sem se vrnil med žive. Upam, da bo letos drugače. Želim si, da se ne bi ponovile zdravstvene težave,« se je Hadalin ozrl na presmučano v prejšnji zimi. Optimistično zre v novo še neurezano smučino. Vesel je, ker s hrbtom nima težav. Tudi zato, ker mu namenja precej pozornosti, časa in vaj. Vse z željo, da bi hrbet ostal vitalen. Kondicijski del priprav je opravil z novim trenerjem Janijem Grilom, čez nekaj dni pa odhaja na prve snežne treninge v Saas Fee. »Po eni strani snega ne pogrešam, po drugi je trimesečni premor dolg. Želim si, da bi na snegu čim prej preizkusil nove smučarske čevlje,« je Hadalin v šali navedel razloge za in proti vadbi na snegu. »Opreme nisem menjal, še vedno prisegam na Rossignolove smuči. Je pa praksa, da se pred sezono izdela nekaj novih smučarskih čevljev. To je standardni postopek, saj se materiali iztrošijo,« je pojasnil Štefan.

Zgodaj na ledenik

Zaveda se, da bodo uvodni treningi na švicarskem ledeniku najzahtevnejši. »Navsezgodaj bomo že na progi, saj so tudi na ledeniku poleti kmalu visoke temperature, sneg popusti, trening pa ni več mogoč,« se Hadalin zaveda, da bo moral prihodnji teden vstajati zelo zgodaj. Avgusta bo sledila pot v Argentino, kjer bo Ushuaia dom in baza naših tehničarjev. »Naš avgust bomo zamenjali za januar, tempo bo hiter,« napoveduje Hadalin. V novi sezoni bo tekmoval v slalomu, veleslalomu in kombinaciji. »V slalomu bom sezono začel s številko 38 ali 39. Na vsaki preizkušnji bo cilj finale, v katerem je vse mogoče. Si pa želim, da bi do konca sezone prišel med 25 najboljših. S tem bi si zagotovil nastop na finalu svetovnega pokala,« Štef ne skriva ambicij. Ljubitelji alpskega smučanja niso pozabili, da je Hadalin navdušil tudi na zadnjem svetovnem prvenstvu 2017. V slalomu se je v finalu z 22. mesta zavihtel na deseto. »Tudi sam se rad spomnim tega nastopa v St. Moritzu. Res je bil nekaj posebnega. Želim si še več takih predstav. Vem, da bom pozimi na svetovnem prvenstvu v Åreju dobro pripravljen, imel bom še boljše izhodišče kot v St. Moritzu. Zato bom lahko napadel še višje,« Hadalin že danes pogleduje na Švedsko, kjer bo med 5. in 17. februarjem na sporedu že 45. svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije