NOGOMET

Prvoligaški asi bodo izzivali selektorja Keka

Konec tedna tekme 14. kroga državnega prvenstva v nogometu. Po polomu izbrane vrste kanček upanja za fante iz 1. SNL.
Fotografija: Mariborčan Rok Kronaveter je najučinkovitejši Slovenec v 1. SNL s petimi goli in šestimi podajami. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Mariborčan Rok Kronaveter je najučinkovitejši Slovenec v 1. SNL s petimi goli in šestimi podajami. FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – Po še enem razkritju omejenosti slovenske nogometne reprezentance, ki je ne more premagati niti dokazano kakovostni trener in simpatični govorec Matjaž Kek ob brezpogojni naklonjenosti šefov in celotne domače javnosti, se ljubitelji najbolj priljubljene igre spet vračajo k svoji vsakodnevni športni ljubezni na klubski sceni. Zdaj s še večjo vnemo, ker pričakujejo, da bo Kek še podrobneje prečesal morebitni reprezentančni potencial v prvoligaških asih, katerim bi priložnost lahko namenil že na novembrski akciji.

Bolj kot ugajanje selektorju bo pred očmi igralcev osvajanje novih prvenstvenih točk. Olimpija je na vrhu v vlogi plena, glavni in najnevarnejši plenilec je Maribor, v ozadju na spodrsljaje vodilnih klubov čakata Aluminij in Mura. Bolj zadržani so Celjani na petem mestu, v drugem delu razpredelnice pa poteka povsem drugo tekmovanje, kjer so presenetljivo še vedno tudi evropske Domžale.


Te so se okrepile s kar dvema obrambnima igralcema. Bočni branilec Matic Fink je po triletni pustolovščini v Turčiji in na Poljskem že sodeloval pri prvenstveni zmagi nad sežanskim Taborom. Zaradi operacije rame in daljše odsotnosti izkušenega štoperja Branka Ilića so bili v Domžalah prisiljeni v še en nakup. Prišel je prekaljeni legionar, 33-letni Nikola Vujadinović, ki ima črnogorski in bolgarski potni list, nazadnje si je služil kruh pri Lechu iz Poznana na Poljskem.
 

Zmaji motivirani s plačo


Še naprej je v ospredju boj na vrhu lestvice. Vodilni zmaji bodo v soboto gostili zadnjeuvrščeni Rudar. Vse razen zmage zeleno-belih, ki so po vrnitvi predsednika Milana Mandarića iz ZDA že prejeli eno zaostalo plačo, na drugo pa še čakajo, bi bila prvovrstna senzacija. Pa čeprav je bil trener Safet Hadžić ostro kaznovan s prepovedjo vodenja moštva na treh tekmah, potem ko si je prislužil izključitev v dvoboju s Triglavom v Kranju zaradi žaljenja sodnikov. Njegovi varovanci bi se mu lahko oddolžili tudi s poudarjeno zavzetim pristopom in učinkovito igro proti knapom, ki iščejo izhod iz slepe ulice.

V skrbeh so tudi v Ljudskem vrtu, saj si je na treningu stegensko mišico resneje poškodoval desni bočni branilec Denis Klinar, razveseljivo pa je vsaj to, da ima trener Darko Milanič na tem položaju zdaj spet na voljo rekonvalescenta Martina Milca. Luka Zahović še naprej dela po posebnem programu, tudi mlada branilca Luka Uskoković in Žan Kolmanič sta še v procesu rehabilitacije.

Pari 14. kroga: Mura – Triglav, Olimpija – Rudar, Celje – Domžale (vse v soboto, 19. oktobra), Tabor – Maribor, Aluminij – Bravo (obe v nedeljo, 20. oktobra).
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije