VELO D'OR

Prestižno zlato kolo prvič v rokah Slovenca?

Za lovoriko sta nominirana Primož Roglič in Tadej Pogačar.
Fotografija: Primož Roglič in Tadej Pogačar sta na mednarodni kolesarski lestvici na prvem in drugem mestu. FOTO: Stephane Mahe, Reuters
Odpri galerijo
Primož Roglič in Tadej Pogačar sta na mednarodni kolesarski lestvici na prvem in drugem mestu. FOTO: Stephane Mahe, Reuters

Francoska kolesarska revija Velo Magazine je izbrala 15 nominirancev za prestižno nagrado zlato kolo (velo d'or). Letos sta med glavnimi favoriti za nagrado zmagovalec Toura Tadej Pogačar ter zmagovalec Vuelte in vodilni na jakostni lestvici Mednarodne kolesarske zveze (Uci) Primož Roglič.

Na seznamu je 13 kolesarjev in dve kolesarki, med katerimi bodo športni novinarji, ki so se specializirali za kolesarstvo, izbrali dobitnika vsakoletne prestižne nagrade.

Pogačar in Roglič veljata za favorita za priznanje, a po zapisih, izjavah in tudi anketah bi jima lahko zlato kolo speljal Belgijec Wout van Aert, Rogličev kolega pri ekipi Jumbo-Visma. Zmagovalec dirk Milano–Sanremo, Strade Bianchi, dveh etap na Touru, dvakrat srebrni na SP in drugi na dirki po Flandriji je bil tudi ključni pomočnik Zasavca na Touru, kjer pa je na koncu glavno nagrado speljal Pogačar.

Med 15 finalisti je tudi lanski prejemnik zlatega kolesa in letošnji svetovni prvak Francoz Julian Alaphilippe.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije