ROKOMET

Prava mala bomba reaktiviranje Bombača

Slovenske rokometaše čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Selektor Veselin Vujović na počitek poslal Bezjaka in Kavtičnika.
Fotografija: Dean Bombač (z žogo) je spet v milosti selektorja Veselina Vujovića. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Dean Bombač (z žogo) je spet v milosti selektorja Veselina Vujovića. FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – Najprej udarimo na resno-šaljivo plat. Vsaka slovenska reprezentanca bi, vsaj pri pogovornem delu, morala za selektorja imeti Hrvata ali Srba. Odbojkarski Slobodan Kovač je povedal svoje, rokometni Veselin Vujović pa je vsakič nabrušen za pravi odkrit južnjaški klepet. Zdaj pa k resno-tragični plati. Slovenski rokometaši po tem, ko jim ni uspelo na evropskem prvenstvu na Hrvaškem in nato tudi v kvalifikacijah za SP 2019, od 24. oktobra začenjajo izločilne boje za EP 2020, to bo na Švedskem, Norveškem in v Avstriji. Latvija, v skupini sta še Nizozemska in Estonija, napredujeta pa dva najboljša, bo uvodni tekmec v mariborski Lukni. Zanimivo, slovenski športni objekti so očitno v obupnem stanju, škofjeloška dvorana se denimo imenuje Poden. "Če ni pritiska, potem to ni šport. Če ljudje ne govorijo o tebi, dobro ali slabo, ne obstajaš. Pritisk bi čutil v vsakem primeru, ne glede na to, ali bi igrali proti Nizozemski ali Franciji oziroma Danski. Nobene reprezentance ni, ki bi jo lahko dobili z levo roko, govorim v imenu desničarjev," se je za prvo šalo zasmejal selektor slovenskih rokometašev Vujović.

Klic za zlatega Ocvirka

Nato je spregovoril o seznamu vpoklicanih v izbrano vrsto. Marko Bezjak in Vid Kavtičnik sta za kvalifikacije za EP, Črnogorec ju ne potrebuje nujno, dobila reprezentančni premor, Vuja pa je o 34-letnem kapetanu Kavtičniku spet vse obrnil na šalo: "Počasi se že pripravlja za odhod v pokoj. A naj se zaradi te izjave ne jezi name, verjetno bo iz kljubovanja igral še 15 let." Torej, kdo bo novi kapetan, denimo Miha Zarabec? "Ne morem imeti kapetana, ki je nižji od 180 centimetrov," je v montypythonovskem slogu spet odgovoril VV. Največja bomba pa je vrnitev Deana Bombača v izbrano vrsto. "Ko je igral za Kielce, njegova forma ni bila na ravni, ki bi me zadovoljila. Ko je spet prestopil v Szeged, pa dobiva veliko igralnih minut, v moštvu ima ugled in svobodo na igrišču, tudi forma je temu primerna," je o Koprčanu navrgel odkriti Črnogorec, ki je srednjemu zunanjemu igralcu pred tem dal zadnjo priložnost v izbrani vrsti na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Od večjih novosti kaže omeniti še vpoklic Gregorja Ocvirka, najboljšega strelca mladinskega evropskega prvenstva v Celju, kjer je Slovenija osvojila naslov prvaka, vrnitev Maria Šoštariča in Vujovićevo izkazano zaupanje novi okrepitvi Celja Roku Ovničku

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije