Postal očka, izgubil začetno enajsterico

Vijolični Ljubljančan Blaž Vrhovec. Enkrat so že ujeli Olimpijo.
Fotografija: Blaž Vrhovec (levo) z Mariborom brani lovoriko, a največji uspeh je dosegel z uvrstitvijo v ligo prvakov pred tremi leti. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Blaž Vrhovec (levo) z Mariborom brani lovoriko, a največji uspeh je dosegel z uvrstitvijo v ligo prvakov pred tremi leti. FOTO: Tadej Regent

Novi strokovni štab v Ljudskem vrtu je že zavihal rokave, stari člani NK Maribor so se vrnili v kolikor toliko ustaljeni ritem. Kaj svežega ali novega je prinesel novi trener Sergej Jakirović, še nekaj časa ne bo mogoče videti, stare sile, med katerimi je tudi vijolični Ljubljančan Blaž Vrhovec, pa so pred novim izzivom: kako prepričati trenerja, da so vredni njegovega zaupanja.

»Ni še še tisto, kar si nogometaši najbolj želimo, a že posamični treningi so v primerjavi s hišnimi rajski,« je z vidnim zadovoljstvom povedal Vrhovec iz ljubljanskega naselja Vrhovci, ki je sicer v novo leto vstopil z največjim življenjskim darilom. S srčno izbranko Ines, nekdanjo rokometašico Krima, sta decembra lani dobila hčerko Zalo, zaradi česar se je tudi njegov dnevni ritem pošteno spremenil.
 

V očetovski vlogi se odlično počuti


»Nimam podočnjakov, ne zbujam se utrujen, ker me pusti spati. To je najpomembnejše, drugo opravi mami, z veseljem pa opravljam dolžnosti svežega očka. Seveda se je veliko spremenilo – na bolje,« ne skriva, da se odlično znajde v novi vlogi. V kakšni se bo pri novem trenerju, še ne ve, a upa, da bo popravil status, ki ga je v drugem delu sezone pred prekinitvijo izgubil pri Darku Milaniču.


»S trenerjem sva se pogovarjala, a v podrobnosti nisva šla. To je bil spoznavni in splošni pogovor, po katerem je vse tako, kot mora biti. Vsak posameznik si mora svoj status prislužiti na igrišču. V nogometu se vse hitro obrača, enkrat si glavni in nepogrešljiv, drugič si moraš povrniti trenerjevo zaupanje. To se ne bo spremenilo. Zato tudi nisem bil preveč jezen, ker me je Milanič spomladi posadil na rezervno klop. Ocenil je pač, da si je nekdo drug bolj zaslužil njegovo zaupanje, ker je bil boljši. Moj odgovor je lahko le tak, da na treningih pokažem še več,« zrelo razmišlja eden od najbolj hvaležnih in najboljših zadnjih zveznih igralcev v 1. SNL, ki potrjuje, da je prišel v najboljša leta, ko lahko z znanjem in izkušnjami največ pripomore k mariborskemu zasuku.

»Trenerjev nagovor ob predstavitvi je bil jasen. Poudaril je, da je Maribor prvak in da mora biti vselej v boju za prvaka. Da želi negovati intenzivno igro, dvigniti na višjo raven reakcijo po izgubljeni žogi. Zaostanek je velik, a je v enajstih tekmah nadomestljiv. Če bomo povezali štiri, pet zmag, bomo že bližje Olimpiji. Enkrat smo že bili v podobnem položaju, ujeli smo jo, a smo v medsebojnem dvoboju nespametno zapravili naslov,« je spomnil na razburljiv finiš sezone 2017/18 in opozoril, da sta predvsem Celje in Mura nevarna izzivalca, manj Aluminij.

Ob vrnitvi v delovni ritem so se igralci in drugi klubski uslužbenci soočili z dejstvom, da ne srečujejo več dvojca, ki je v Mladinski ulici pisal čudovita poglavja, Milaniča in Zlatka Zahovića. »Sprva je bil občutek res nenavaden, a sprememb se hitro navadiš. Prej ko se jih bomo, bolje bo za vse. Res pa je, da še ne moremo veliko spremeniti. Treningov brez dvobojev in brez žoge v igri se ne da nadomestiti, četudi vadiš kot nor in znoj teče od tebe v litrih,« je slikovito postavil piko na i Vrhovec. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije