ZLOM

Poškodba ustavila Roka Marguča

Bolečine so bile prehude, da bi uspešno nadaljeval, saj je v drugi vožnji zaostal za pričakovanji in se ni prebil v izločilne boje.
Fotografija: Rok Marguč. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Rok Marguč. FOTO: Tadej Regent, Delo

LJUBLJANA – Najuspešnejši slovenski deskar na snegu na svetovnih prvenstvih Rok Marguč, ki je doslej osvojil že štiri odličja, je moral zaradi nesrečne poškodbe predčasno končati svetovno prvenstvo, poroča Sportal. Pred prvenstvom v Park Cityju si je želel še povečati zbirko medalj, zdaj pa se z zlomljeno dlančnico danes že vrača domov.

Marguč je sicer leta 2011 v La Molini osvojil srebro in bron, dve leti pozneje je v Stonehamu postal svetovni prvak v paralelnem slalomu, v Kreischbergu pa je zbirko dopolnil z bronom v paralelnem slalomu.

A letos mu je načrte prekrižala poškodba, ko si je med prvo vožnjo, v kateri je vseeno dosegel izvrsten drugi čas, zlomil kost v dlani. Nato pa so bile bolečine prehude, da bi uspešno nadaljeval, saj je v drugi vožnji zaostal za pričakovanji in se ni prebil v izločilne boje.

»Rok si je med prvo vožnjo veleslaloma zlomil dlančnico na desni roki in že v torek potuje domov,« je za Sportal povedal glavni trener slovenske deskarske reprezentance Izidor Šušteršič.

Deskarje danes čaka nova preizkušnja, in sicer paralelni slalom, na katerem bosta poleg novega veleslalomskega svetovnega podprvaka Tima Mastnaka nastopila še Žan Košir in Gloria Kotnik.

Kvalifikacije bodo ob 17. uri po slovenskem času, finale pa ob 21h.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije