LIGA PRVAKOV

Portugalca kurjača vražjega kotla

Dvoboj Manchester United – Juventus derbi 3. kroga lige prvakov. Na Old Trafford se vrača nekdanji rdeči vrag Cristiano Ronaldo.
Fotografija: Cristiano Ronaldo in Jose Mourinho sta bila nekoč skupaj pri Realu, zdaj bosta na nasprotnih bregovih. FOTO: Afp
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo in Jose Mourinho sta bila nekoč skupaj pri Realu, zdaj bosta na nasprotnih bregovih. FOTO: Afp

MANCHESTER – Komaj je bil pod streho obsežen program v nogometni ligi narodov, že se vodilni evropski klubi posvečajo ligi prvakov. Derbi drevišnjih tekem tretjega kroga bo gotovo dvoboj skupine H na Old Traffordu; Manchester United pričakuje Juventus in tudi svojega nekdanjega zvezdnika Cristiana Ronalda. Sicer je od njegovega igranja za rdeče vrage preteklo že kar nekaj nogometne vode, klub je zapustil pred dobrimi devetimi leti, a bo Portugalec tudi zaradi razvpitih zasebnih okoliščin prava tarča za vse na Otoku.

A tudi njegov rojak na klopi Manchester Uniteda, trener Jose Mourinho, bo s svojim temperamentnim in incidentnim vedenjem vsemu spektaklu gotovo še prilil olja na ogenj. Ronaldo je sicer v šestih odigranih sezonah v dresu rdečih vragov zabil 118 zadetkov, s klubom si je priigral tri naslove angleškega prvaka in uvodnega od petih naslovov v ligi prvakov; druge štiri ima seveda z madridskim Realom.

Je pa zanimivo CR7 svojo zadnjo zmago na Old Traffordu, to je bilo leta 2013, dosegel prav s kraljevim klubom, na čelu slednjega pa je bil prav zdajšnji trener Manchester Uniteda Jose Mourinho. »Cristiano je kljub 33 letom še vedno vrhunski igralec. Menim, da se vedno rad vrača na Old Trafford, tako je bilo tudi v Realovih časih. A ko pride, tako kot zdaj z novim klubom, želi opraviti svoj posel zanje,« razmišlja portugalski trener.
Cristiano Ronaldo in Jose Mourinho sta bila nekoč skupaj pri Realu, zdaj bosta na nasprotnih bregovih. FOTO: Afp
Cristiano Ronaldo in Jose Mourinho sta bila nekoč skupaj pri Realu, zdaj bosta na nasprotnih bregovih. FOTO: Afp

No, posel pa za Ronalda letos pomeni osvojitev naslova v ligi prvakov s tretjim klubom, kar bi pomenilo prvi naslov za Juve po 23 letih. »Torinskemu klubu ni treba investirati v to, da bi znova osvojil naslov italijanskega prvaka, to jim je uspelo že v zadnjih sedmih letih. Juventus je pač eden od evropskih velikanov, ki denar v okrepitve vloži zato, da bi si priigral naslov v ligi prvakov,« je še dodal Mourinho.

Najboljši strelec LP letos za staro damo v Evropi še ni zadel, v prvem krogu je bil izključen v Valencii, zato zaradi kazni ni bil v postavi za tekmo z Young Boysi. Sicer bo v ospredju tudi, ali lahko napad rdečih vragov prebije obrambni bunker stare dame. Pri tem bo pomembno vlogo igral vratar torinskega kluba, Poljak Wojciech Szczesny.

»Unitedu v angleškem prvenstvu ne gre po željah, igralci so jezni, tako da bodo proti nam na vso moč iskali le zmago. Zato bo to trda in telesno zahtevna tekma,« se zaveda nekdanji čuvaj Arsenalove mreže. Preostali drevišnji pari: AEK – Bayern, Ajax –​ Benfica, Hoffenheim – Lyon, Šahtar Donjeck – Manchester City, Real Madrid – Viktoria Plzen, Roma – CSKA Moskva, Young Boys – Valencia. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije