TENIS

Popolna ekipa le pobožna želja

Slovenska teniška reprezentanca oslabljena v pokalu federacij. V težki skupini z VB, Madžarsko in Grčijo v boj za obstanek.
Fotografija: Slovenke Kaja Juvan, Nina Potočnik, Dalila Jakupović in Nika Radišić so blestele na odprtju tekmovanja v Bathu. FOTO: Tenis Slovenija
Odpri galerijo
Slovenke Kaja Juvan, Nina Potočnik, Dalila Jakupović in Nika Radišić so blestele na odprtju tekmovanja v Bathu. FOTO: Tenis Slovenija

LJUBLJANA – Velika Britanija (danes), Madžarska (jutri) in Grčija v petek so tekmice slovenske ženske teniške reprezentance v skupinskem delu prve evroafriške skupine pokala federacij. Turnir bo na igrišču s trdo podlago univerze v angleškem Bathu, varovanke kapetana Andreja Kraševca pa glede na sestavo ekipe čaka boj za obstanek.
Slovenke Kaja Juvan, Nina Potočnik, Dalila Jakupović in Nika Radišić so blestele na odprtju tekmovanja v Bathu. FOTO: Tenis Slovenija
Slovenke Kaja Juvan, Nina Potočnik, Dalila Jakupović in Nika Radišić so blestele na odprtju tekmovanja v Bathu. FOTO: Tenis Slovenija

Na Otok so odšle Dalila Jakupović, Kaja Juvan, Nina Potočnik in Nika Radišič, torej gredo igralke v boj brez Tamare Zidanšek in Polone Hercog, ki sta prednost dali posamični karieri, in specialistke za igro dvojic Andreje Klepač, ki ima poškodovan komolec. Že na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu je nastopila z blokado.

Velika Britanija in Grčija bosta v Bathu nastopili z igralkama, ki sta na lestvici WTA višje uvrščeni od najboljše Slovenke Jakupovićeve, ta je 86., Britanka Johanna Konta je denimo na 39. mestu, Grkinja Maria Sakkari pa na 38. Če bi Slovenija ugnala Madžarsko, bi si že zagotovila obstanek v prvi evroafriški skupini, če bo v skupini zadnja, jo za obstanek čaka dvoboj z najslabšo iz druge skupine (Hrvaška, Srbija, Turčija, Gruzija). Prvi dve reprezentanci iz vsake skupine bosta na koncu med seboj odločali o napredovanju razred višje.
 

Koledar ni izgovor


»Na pokal federacij smo se pripravljali na igrišču s trdo podlago v Medvodah. Imamo homogeno ekipo, favoritinja turnirja v Bathu je Velika Britanija. Želim si, da bi vsaj enkrat zaigrali v popolni postavi. Termin za pokal Fed je bil znan že sredi oktobra, igralke so zanj vedele in imele dovolj časa, da bi uskladile svoj koledar. Ta ne more biti izgovor. Pa tudi Mednarodna teniška zveza daje denarne nagrade za nastope,« je opomnil Kraševec. Komunikacija z igralkami je Andrejeva domena, z zastopnikoma Zidanškove in Hercogove je bil na zvezi vse leto.

»Imamo močno ekipo, v vsakem dvoboju gremo na zmago. Pustimo se torej presenetiti. Prvi cilj je sicer obstanek, a v skupinskem delu tekmovanja so mogoča tudi presenečenja,« je bila odločna Dalila Jakupović, ki je sicer letošnjo sezono zaradi vročine začela z boleznijo.

»Rezultati na začetku leta bi bili lahko boljši, a to je dobra izkušnja za naprej. V čim krajšem času želim čim bolj napredovati. Po telesni plati pa se trenutno dobro počutim. Vse je mogoče, v Bathu gremo na zmage,« pa je dodala Kaja Juvan, ki bo z Jakupovićevo nosila glavno breme igranja na angleških tleh. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije