NBA

Pomlad je prebudila Dragića

Miamijev slovenski zvezdnik se je izkazal s 30 točkami v Bostonu. Spoelstra: Goran zavrača možnost, da bi lahko naše moštvo izgubilo.
Fotografija: Goran Dragić je bil kljub dobri predstavi razočaran. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Goran Dragić je bil kljub dobri predstavi razočaran. FOTO: Reuters

BOSTON – Tri dobljene četrtine niso bile dovolj, da bi lahko košarkarji Miamija zmagali v Bostonu in dosegli sedmi uspeh v zadnjih devetih nastopih v ligi NBA. Dvoboj s četrto zasedbo v vzhodni konferenci so začeli preprosto preslabo. Kljub porazu s 105:110 pa so Goran Dragić & Co. med vzhodnjaki ostali na 8. mestu, ki še vodi v končnico. Isti večer so namreč klonili tudi šesti Detroit, ki je zbral le eno zmago več, sedmi Brooklyn in deveti Orlando z enim porazom več kot vročica.
Goran Dragić je bil kljub dobri predstavi razočaran. FOTO: Reuters
Goran Dragić je bil kljub dobri predstavi razočaran. FOTO: Reuters

Dragić po decembrski operaciji kolena še ne more blesteti na vsaki tekmi. A ko ima dovolj moči, z veseljem pokaže, zakaj je bil v prejšnjih dveh sezonah prvi strelec Miamija, pred tem pa prvi napadalni adut Phoenixa. V zadnjih devetih tekmah je bil petkrat prvi strelec svojega moštva, v Bostonu pa se je izkazal s 30 točkami, za dve točki presegel osebni rekord sezone in prišel do svojega najboljšega strelskega izkupička po 15. marcu lani, ko je Sacramentu nasul 33 točk.

V 39 minutah igre je dodal še en skok, pet asistenc in pet ukradenih žog, toda po gladko izgubljeni uvodni četrtini (17:36) in primanjkljaju 23 točk v drugi ni mogel pripraviti popolnega zasuka. Ko je Boston dve minuti pred koncem vodil le še s tremi točkami naskoka, je iztisnil iz sebe zadnje atome energije in se obdržal na četrtem mestu v konferenci pred Indiano z enako bero (46:32).

Slovenski as je po 39. porazu Miamija v 77 tekmah še enkrat dokazal, da mu je veliko bolj do uspešnosti moštva kot do individualne statistike, in ni skrival razočaranja: »Na zadnjih tekmah spet čutim noge. Ko se dobro počutim, tudi igram bolje. Toda vse skupaj ni bilo veliko vredno, saj smo izgubili. Če bi zmagali, bi bila zgodba povsem drugačna.

Boston ima dobre košarkarje, ki so nas v začetnih minutah odločno naskočili, mi pa nismo zadevali niti najugodnejših metov. Borili smo se in pokazali pravi značaj, a po tako visokem zaostanku je težko zmagati. Že čez dva dneva se bomo znova pomerili s kelti, takrat na domačem parketu, in vedeli bomo, kaj moramo storiti.«
 

Brez Dončića nova zmaga


Miamijev trener Erik Spoelstra je venda rle javno pohvalil izkušenega Ljubljančana: »Goran je bil izjemen. Ko na njegovem obrazu vidim tisti značilni izraz, začutim tekmovalno voljo in vem, da se našim tekmecem ne obeta nič dobrega. Preprosto zavrača možnost, da bi lahko naše moštvo izgubilo. Tokrat je prebil na parketu veliko časa za košarkarja, ki je bil še pred kratkim na operacijski mizi, in nas vrnil na prag uspeha.« Vročica ima pred seboj še pet tekem v rednem delu prvenstva, v boju za uvrstitev v končnico pa se bo v glavnem srečala z moštvi, s katerimi ima v tej sezoni negativen izkupiček. Po četrtem soočenju z Bostonom (doslej 1:2) se bo pomerila z Minnesoto (0:1), Torontom (0:3), Philadelphio (0:2) in Brooklynom (2:1). Orlando ima lažji spored, saj ga čakajo dvoboji z New Yorkom, Atlanto, Bostonom in Charlottom.

Luka Dončić je izpustil drugo zaporedno tekmo zaradi udarca v stegensko mišico, ki ga je prejel na tekmi z Miamijem. Košarkarji Dallasa pa se niso ozirali na njegovo odsotnost in so dosegli drugo zmago v nizu, kar se jim v tej sezoni ni prav pogosto posrečilo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije