LIGA PRVAKOV

Polom Reala in Barçe pred ligo prvakov

Jutri bodo odprli Uefin nogometni ples. Na njem rajajo 14 milijard evrov vredni igralci.
Fotografija: Josip Iličić z žogo, s katero je zabil štiri gole na marčevski tekmi v Valencii. V moštvo Atalante se je vrnil prav pred začetkom lige prvakov. FOTO: Atalanta
Odpri galerijo
Josip Iličić z žogo, s katero je zabil štiri gole na marčevski tekmi v Valencii. V moštvo Atalante se je vrnil prav pred začetkom lige prvakov. FOTO: Atalanta

Zadnji konec tedna pred začetkom najmočnejšega nogometnega tekmovanja na svetu je ponudil navijačem več vprašanj kot odgovorov. Uefina liga prvakov je pred vrati, nekateri favoriti za končno zmago pa delujejo vse prej kot šampionsko.

Prednjačita španska športno-politična tekmeca Real Madrid in Barcelona. Posebno zgovoren je bil konec tedna, ko sta oba ostala praznih rok v tekmah, v katerih se jima to ne bi smelo zgoditi. Katalonski navijači so se privoščljivo smejali madridskim, potem ko je Realu doma spodrsnilo s Cadizom (0:1) – slednji je zmagal prvič po letu 1991 in sploh prvič v gosteh. Toda ta smeh ni trajal dolgo, nekaj ur pozneje je Madrid vrnil udarec, četudi na drugem koncu mesta – ko je Getafe zmlel Barcelono. To je seveda klavrn uvod slovitega klubskega para pred začetkom Uefine lige prvakov in – pozor – prvega clasica v sezoni: v soboto popoldne prihaja na Camp Nou prav kolektiv belega baleta. Ta skupni poraz Reala in Barçe se je zgodil prvič po letu 2003.

Upoštevaje dejstvo, da je bilo v zadnjih mesecih vendarle bolj napeto v taboru Kataloncev, je bil pričakovano tarča njihov novi trener Ronald Koeman, ki ni spočil Lionela Messija, četudi je pred Barcelono strahovit ritem tekem; po Realu odhaja blaugrana na obisk Torina, Messi pa Cristiana Ronalda.

»Messi lahko igra več zaporednih tekem v kratkem času, brez skrbi. Spada med igralce, ki se bolj utrudijo, če ne igrajo, kot pa obratno,« je zatrdil Koeman in na očitke o slabi formi Antoina Griezmanna, ki je po mnenju španskih komentatorjev deloval kot izgubljen, odvrnil: »V napadu premoremo ogromno kakovosti. Griezmann, Fati in Messi lahko igrajo na različnih položajih.«
 

Kot bi Ibro pičil komar


Ni spodrsnilo le Realu in Barceloni, tudi Atalanta, v majici katere je v novi sezoni debitiral Josip Iličić, je visoko izgubila na gostovanju v Neaplju (1:4). V časniku Gazzetta dello Sport so Iličiću prisodili oceno 5 in ob njej zapisali, da to »morda ni bila prava tekma za njegovo vrnitev«. Nekateri so prejeli za opravljeno pod Vezuvom še nižje ocene, tudi trener Gianpiero Gasperini (4,5). Tudi drugi slovenski legionar s škornja v ligi prvakov je boleče izgubil. Inter je bil nemočen v mestnem derbiju z Milanom, čeprav je Samir Handanović ubranil kazenski strel Zlatanu Ibrahimoviću; toda Ibra je igral, kot da bi ravnokar preživel pik komarja, ne pa koronavirus – na odbiti žogi je bil prvi in zabil gol, pozneje pa še enega za končno zmago z 2:1!


V ligi prvakov bo igralo šest slovenskih nogometašev –​ Jan Oblak (Atletico), Samir Handanović (Inter), Kevin Kampl (Leipzig), Josip Iličić (Atalanta), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) in Miha Blažič (Ferencvaros) –, kljub vsemu pa velja pred začetkom 14 milijard evrov vrednega tekmovanja izpostaviti neki drug klub. PSG je denimo igral že v petek in v gosteh zmlel Nimes s 4:0, čeprav ima trener Thomas Tuchel več poškodovanih/obolelih kot zdravih nogometašev! Dvakrat se je vpisal med strelce Kylian Mbappé, ki iz tedna v teden dokazuje, da Francija nemara še ni imela napadalca, ki bi tako blestel pri komaj 21 letih. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije