Podkrajšek premagal pravo zver

LP iz Šmartnega pri Litiji z zmago nad Vasićem do pasu WFC. Jakob Nedoh brutalno nokavtiral Srba Žarka Sedoglavića.
Fotografija: Luka Podkrajšek (levo) je po hudem boju tesno ugnal Viktorja Vasića iz BiH. FOTO: WFC
Odpri galerijo
Luka Podkrajšek (levo) je po hudem boju tesno ugnal Viktorja Vasića iz BiH. FOTO: WFC

Ljubitelji (mešanih) borilnih športov, ki so se predvčerajšnjim zvečer odpravili v halo Tivoli na spektakel WFC 24 Brave CF 34 ali si razburljive obračune iz dvorane pod Rožnikom ogledali pred televizijskimi zasloni, so zagotovo prišli na svoj račun. Tokrat verjetno (večjih) pripomb niso imeli niti najzahtevnejši kritiki, ki vselej in povsod iščejo dlako v jajcu.

»V skoraj 15 letih, kolikor se borim, sem prepotoval in videl veliko sveta, sodeloval sem na številnih prireditvah, vendar še nikjer se nisem počutil tako dobro kot pri vas,« je prirediteljem z neutrudnim Zlatkom Mahićem na čelu polaskal 36-letni Američan Zach Makovsky, ki je v izjemno taktičnem dvoboju bantamske kategorije (do 56 kg) z deljeno sodniško odločitvijo premagal Rusa Velimurada Alhasova. Podobno izenačen je bil tudi zadnji obračun težkokategornikov Luke Podkrajška in Viktorja Vasića iz BiH, na veselje več tisoč gledalcev, ki so glasno vzklikali »Luka, Luka«, pa se je točkovne zmage z 2:1 (29:28, 28:29 in 29:28) in največjega skalpa doslej veselil 30-letni borec iz Šmartnega pri Litiji, ki si je s tem podvigom izbojeval tudi šampionski pas združenja WFC.

»Viktor si zasluži vse spoštovanje, je namreč prava zver oziroma res huda žival!« je svojega tekmeca pohvalil Podkrajšek in četrto zaporedno profesionalno zmago posvetil svojemu očetu, ki bo v kratkem praznoval rojstni dan.
 

Kakor McGregor


Kako brutalni so mešani borilni športi, je na lastni koži občutil Srb Žarko Sedoglavić. Veliki slovenski up Jakob Nedoh je namreč z njim v tivolski kletki opravil podobno hitro kakor 16 ur prej irski zvezdnik Conor McGregor v Las Vegasu z Američanom Donaldom Cerronejem. Obračuna v lahko-težki kategoriji (do 93 kg) je bilo namreč konec že po pičlih 78 sekundah, ko je 23-letni Primorec močno stresel tekmeca z desnim direktom in ga poslal na tla, kjer ga je še nekajkrat zadel z levim krošejem.

Sedoglavić je potreboval več minut, preden je prišel k sebi, da mu ni bilo jasno, kaj se (mu) je zgodilo, pa je bilo videti že od daleč. »Trdo delo se je izplačalo, zmago pa posvečam Roku Oslakoviču. Roki, počivaj v miru!« se je Nedoh spomnil nadarjenega judoista in borca, ki je septembra lani mnogo prezgodaj – pri komaj 18 letih – odšel s tega sveta. Američan Phil Hawes, ki zase pravi, da je najboljši na svetu v srednji kategoriji (do 84 kg), je po hitrem postopku opravil z Brazilcem Iurijem Frago, izkušeni Hrvat Ivica Trušček pa je po neumnosti in vdaji že v prvi rundi izgubil svoj 73. dvoboj (!) s Francozom Benoitom St. Denisom.

Ognjeni krst v MMA je z odliko prestala Senovčanka Monika Kučinič (do 53 kg), ki je po soglasni sodniški odločitvi ugnala Francozinjo Jennifer Trioreau, glasen aplavz si je prislužil tudi naš najizkušenejši profesionalni borec Bojan Kosednar (do 77 kg), ki je tik pred koncem prve runde prisilil k vdaji Hrvata Tončija Peruška, Marko Drmonjič (do 84 kg) je v slovenskem obračunu v drugi rundi strl odpor Mateja Plavca, Matjaž Vičar (do 70 kg) pa je moral po dostojnem odporu priznati premoč še neporaženemu Avstrijcu Mochamedu Machaevu

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije