BORCI

Po polni dvorani že sanja o stadionu

Jasmin Bečirovič s šampionskim pasom kronal uspešno kariero. V Kopru navdušili tudi Tajda Ratajc, Uroš Jurišič, Andrej Bakovič.
Fotografija: Ljubljančan Uroš Jurišič (zgoraj) je v Kopru spektakularno opravil z Gruzincem Šoto Gvasalijo. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Ljubljančan Uroš Jurišič (zgoraj) je v Kopru spektakularno opravil z Gruzincem Šoto Gvasalijo. FOTO: Tomi Lombar

KOPER – Slovenske legende (borilnih športov) so na sobotnem spektaklu Legends Collide upravičile svoje poimenovanje in si prislužile glasen aplavz več kot 3000 gledalcev, ki so skoraj do zadnjega kotička napolnili dvorano Bonifika. V ringu sredi koprske arene se je zvrstilo ducat obračunov na nož, med katerimi sta se mešala kri in znoj, po njih pa so si v znak medsebojnega spoštovanja sledili prijateljski objemi in stiski rok. Ni kaj, takšna nasprotja so možna le v borilnih športih!

Grande Jasko postavil piko na i

Po pričakovanju je bilo najbolj čustveno po poslovilnem nastopu domačega matadorja Jasmina Bečiroviča (do 95 kg), ki je kljub poškodovani desni rami v svojem zadnjem dvoboju po pravilih K1 s tehničnim nokavtom v drugi rundi premagal Madžara Tihomirja Brunerja in z osvojitvijo šampionskega pasu združenja WFMC postavil piko na i svoji sijajni športni poti.
Ljubljančan Uroš Jurišič (zgoraj) je v Kopru spektakularno opravil z Gruzincem Šoto Gvasalijo. FOTO: Tomi Lombar
Ljubljančan Uroš Jurišič (zgoraj) je v Kopru spektakularno opravil z Gruzincem Šoto Gvasalijo. FOTO: Tomi Lombar

»Težko je 20 let kariere strniti v dveh, treh minutah,« je po 58. profesionalni zmagi (ob le osmih porazih) uvodoma dejal Grande Jasko in se v nadaljevanju zahvalil vsem, ki so mu v tem času tako ali drugače stali ob strani. Med njimi je še posebno izpostavil svojega slovitega italijanskega trenerja Alfia Romanuta (»Hvala, ker si verjel vame!«), soborca in glavnega organizatorja prireditve Mirana Fabjana, da mu je za tekmovalno slovo omogočil borbo za pas, ženo Minko (»Če ne bi bilo tebe, ne bi zmagal v nobeni borbi.«) in hčerko Aisho. »Z mano si vse od rojstva. Ti si moja prva in edina ljubezen!« je s tresočim se glasom poudaril 40-letni Lucijčan, ki je leta 2009 v Bolzanu kot prvi slovenski borec osvojil uradni turnir v K1, poleg tega se lahko pohvali tudi z naslovom evropskega prvaka in svetovnega podprvaka v tajskem boksu.

Jurišič korak bližje k UFC

Številne navijače je s sedežev dvignil tudi Uroš Jurišič, ki je vnovič pokazal, kakšen mojster mešanih borilnih športov (MMA) je. V obračunu velterske kategorije (do 77 kg), v kateri si od junija letos lasti naslov prvaka ameriške zveze Titan FC, je že po kakšni minuti Šoti Gvasaliji (10 zmag, 6 porazov) prebil levo arkado in kmalu zatem s kombinacijo silovitih udarcev spektakularno zlomil odpor 29-letnega Gruzinca. Z jubilejnim 10. profesionalnim uspehom je 25-letni Ljubljančan, ki (še) ne pozna poraza, naredil naslednji korak k največji svetovni organizaciji UFC (Ultimate Fighting Championship).

»Iskal sem zmago z nokavtom in jo tudi dobil. Upam, da je tudi publika zadovoljna. Gremo naprej – po nove podvige!« je bil vesel Jurišič, toliko bolj, ker je bila v koprskem ringu uspešna tudi njegova dobra prijateljica Tajda Ratajc (do 53 kg), ki je z vzvodom na roki prav tako v prvi rundi prisilila k vdaji Grkinjo Charo Dimitroula in slavila šesto predčasno zmago zapovrstjo. Po hitrih postopkih sta s svojima srbskima tekmecema v MMA opravila tudi Adam Kapič (do 90 kg), ki je ugnal Milana Nakića, in Rudolf Pavlin (do 93 kg), ki je v svoji zadnji borbi ekspresno premagal Sinišo Kondića. »Mudilo se mi je na cigareto,« se je pošalil 43-letni Korošec, ki ga je v kotu med drugimi spodbujala njegova varovanka – boksarska šampionka Ema Kozin.

Nov uspeh Bakoviča

Dvignjenih rok je ring v Bonifiki zapustil ljubljanski boksar Andrej Bakovič (do 69,85 kg), proti kateremu tudi Stefan Marković iz BiH ni imel pravega protiorožja. V drugi rundi je sodnik prekinil neenak dvoboj, tako da je 28-letni Šiškar v svojo statistiko vpisal še peto zaporedno zmago z nokavtom. »To je najlepša prireditev, na kateri sem doslej boksal. Hvala vsem, ki ste prišli, brez vas nismo nič, vi nam dajete voljo do trdih treningov,« se je občinstvu zahvalil tudi Bakovič.

V obračunih K1 je bil od naših uspešen še prleški gladiator Aleksander Stankov (do 85 kg), ki je bil boljši od Italijana Nicole Destra, medtem ko je moral Rok Štrucl (nad 95 kg) po dodatni četrti rundi priznati premoč Srbu Strahinji Mitriću. »Potem ko sem s tem spektaklom dosanjal polno Bonifiko, zdaj sanjam o tem, da bi skupaj napolnili še stadion,« je bil nad izjemnim vzdušjem očaran Fabjan, ki se je skupaj s svojim trenerjem ​Dariem Grilancem predvčerajšnjim izkazal tudi kot odličen organizator. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije