Po naslov brez Safeta Hadžića

Predsednik Olimpije Milan Mandarić je po porazu s Celjem odpustil trenerja. V Domžalah so za rešitelja izbrali izkušenega Dejana Đuranovića.
Fotografija: Safet Hadžić je na Olimpijinem trenerskem stolčku zdržal dobro leto. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Safet Hadžić je na Olimpijinem trenerskem stolčku zdržal dobro leto. FOTO: Jože Suhadolnik

Safet Hadžić je novo ime na Olimpijinem seznamu nekdanjih trenerjev. Po minimalni celjski zmagi v derbiju 27. kola 1. SNL je glavni plačnik Olimpijinega cirkusa Milan Mandarić potreboval le dve (ne)prespani noči, da je sprejel odločitev, ki se je kuhala že nekaj časa. Kdo bo novi trener, še ni znano.
Dejan Đuranović je naposled dobil priložnost v Domžalah. FOTO: Jože Suhadolnik
Dejan Đuranović je naposled dobil priložnost v Domžalah. FOTO: Jože Suhadolnik

Ko gre za Mandarića, odstavitve trenerjev niso presenetljive. Vljudnostne besede in zahvale ob Hadžićevem slovesu so stvar službenega protokola in poslovne kulture. Zapis s predsednikovim pojasnilom spada v ta paket, ki je poslovnežu z nešteto kilometri v poslovnem svetu zelo znan, a znano je tudi to, da so odločitve moža njegovega kova v veliki meri posebne in težko razumljive.
 

Vsake oči imajo svojega malarja


Mandarić se je po malem odločil tudi po malarsko. Vsake oči imajo svojega malarja je namreč star pregovor, in Mandarićeve oči so videle Olimpijo, ki s Hadžićem na trenerskem stolčku ne bi zmogla prva priti skozi ciljno črto 36 kol dolgega ligaškega maratona.

Kateri drugi malar je videl drugače. Olimpijo, ki je izgubila z moštvom s trenutno najboljšo formo. Z (ne)igro, ki je tekmecu za prvaka do zadnjega sodnikovega žvižga zvijala vrat in nizala priložnosti, kot že dolgo ne. Res le drugih 45 minut. Prvih 45 je bila Olimpija, ki je ne želi videti noben privrženec zeleno-belih. A občutek je bil, da bo formo stopnjevala. Paradoks je, da naj bi Celje igralo najboljši nogomet, Olimpija pa je menjala trenerja po porazu z najboljšim. Kar pomeni, da je Celje pravzaprav povprečno.
 

Prišel, ko je bilo –12, odšel, ko je plus +4


Hadžić je preteklost, o njem bo sodila prihodnost. Prva je vendarle pozitivna in jo na najboljši način razkrivajo številke. Na stolček je sedel 13. aprila lani, prvo tekmo je vodil v 27. kolu proti Aluminiju. Do konca prvenstva je Olimpija sedemkrat zmagala in trikrat izgubila, zaostanek za Mariborom je znižala z dvanajstih (48:60) na devet točk (69:78). Dobro leto pozneje ima Olimpija štiri točke prednosti pred Mariborom. Olimpija je pod Hadžićevo taktirko v 36. kolih, razdeljenih skozi dve sezoni, osvojila 74 točk, Maribor 67. Vmes je v velikem slogu osvojila še pokalno lovoriko. Premagala je Maribor.
 

Bil je že vse, zdaj bo še rešitelj


Igralec, športni direktor, trener mladinskega moštva, pomočnik glavnega trenerja. To so bile dosedanje vloge 52-letnega Dejana Đuranovića pri Domžalah, zdaj pa se bo preizkusil še v najpomembnejši in najodgovornejši trenerski. Tako so odločili v domžalskem klubu, pri katerem so se razšli z Andrejem Razdrhom, ki se mu ni posrečilo dvigniti moštva po septembrskem odhodu Simona Rožmana na Reko.


Đuranović, sicer eden od najuspešnejših klubskih igralcev v zgodovini SNL, je imel vidnejšo samostojno trenersko vlogo le pri Radomljah, s katerimi se je leta 2014 kot drugouvrščeni v 2. SNL uvrstil v 1. SNL. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije