HUD PADEC

Po grozljivki v Val Gardeni znano, v kakšnem stanju je smučar

Prekrižal je smučke, vrglo ga je v zrak, ob pristanku je padel na bok in z desno stranjo glave udaril v trdo snežno površino.
Fotografija: FOTO: Twitter
Odpri galerijo
FOTO: Twitter

VAL GARDENA – Švicarska smučarska zveza je v soboto zvečer sporočila, da je Marc Gisin, ki je grdo padel na sobotnem smuku alpskih smučarjev v Val Gardeni, v stabilnem stanju. Tridesetletnika bodo odpeljali v Švico, kjer bodo opravili dodatne zdravniške preiskave.

Gisin je na t. i. kameljih grbinah proge Saslong prekrižal smučke, nato ga je vrglo v zrak, ob pristanku je padel na bok in z desno stranjo glave udaril v trdo snežno površino. Videlo se je, da je izgubil zavest, saj je negiben obležal na snegu. Poškodovanega so v dolino po 20 minutah prepeljali s helikopterjem. Prekinitev je trajala pol ure. Njegovi sestri sta olimpijski šampionki Dominique in Michelle Gisin. Ta je sporočila, da je bratovo stanje stabilno, v soboto zvečer je to potrdila še švicarska zveza.

»Njegovo stanje je tako stabilno, da bo lahko odletel nazaj v Švico, kjer bo opravil dodatne preglede. Pričakujemo, da bomo izvide imeli v nedeljo popoldne,« je zapisala zveza v izjavi za javnost.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije