LIGA PRVAKOV

Peklenska naloga rdečih vragov

Barça v četrtfinalu lige prvakov premagala ManU. Ajax proti Juventusu upa na madridski čudež.
Fotografija: Cristiano Ronaldo je z glavo zatresel amsterdamsko mrežo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo je z glavo zatresel amsterdamsko mrežo. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Manchester United gre v nogometni ligi prvakov kljub pogumnemu vikingu Oleju Gunnarju Solskjærju po isti poti. Potem ko je v osmini finala po domačem porazu proti Paris Saint-Germainu v gosteh presenetljivo izvlekel napredovanje v četrtfinale, je v uvodni tekmi četrtfinala na Old Traffordu spet klonil, tokrat proti Barceloni z 0:1 (Luke Shaw 12., gol v lastno mrežo).
Cristiano Ronaldo je z glavo zatresel amsterdamsko mrežo. FOTO: Reuters
Cristiano Ronaldo je z glavo zatresel amsterdamsko mrežo. FOTO: Reuters

Rdeče vrage torej naslednji torek na Camp Nouu čaka peklensko delo, da pripravijo še eno senzacijo. Katalonci namreč doma niso izgubili že 30 evropskih tekem, ta niz traja vse od leta 2013. A upanja ne izgublja norveški strateg na klopi ManU. »To lahko storimo, nedvomno smo tega sposobni. A Barcelona je trši oreh kot PSG, no, v gosteh smo premagali tudi Juventus. Moramo izrabiti svoje priložnosti, kajti ne bomo jih imeli na pretek,« pravi Solskjær.

Barça je na najboljši poti k prvi uvrstitvi v polfinale elitnega tekmovanja v štirih letih, nič čudnega, gostitelji iz Manchestra na vrata katalonskega velikana niso poslali niti enega neposrednega strela. »Ta zmaga pušča dober okus v ustih, a ni tako občutna, vemo pa, kaj je Unitedu uspelo v osmini finala,« je modroval trener Barcelone Ernesto Valverde.
 

Portugalski posebnež


V Amsterdamu pa je bila stara pesem, seveda zaradi portugalskega čudeža iz čarovnikovega klobuka. Razigrani Ajax se je v uvodni četrtfinalni tekmi z Juventusom razšel z 1:1, izenačil je David Neres v 46. minuti, staro damo pa je v vodstvo povedel kdo drug kot seveda povratnik po poškodbi Cristiano Ronaldo (45.). To je bil tudi edini strel torinske ekipe v okvir domačih vrat.

»Ronaldo je spet pokazal, da je nekaj posebnega. Njegov občutek, kdaj in kam se mora postaviti, je drugačen kot pri drugih. Pri njegovih zadetkih obrambno ne moreš ničesar storiti,« je portugalskega asa hvalil Juventusov trener Massimiliano Allegri in dodal: »Ajax je zelo kakovostno moštvo. Po izenačenju smo čutili njegov pritisk, a smo se le ubranili.« Domači strateg Erik ten Hag pa je bil računalniško pragmatičen: »To ni izid, na katerega smo upali, je pač takšen, kot je. Zaradi zasuka v osmini finala proti Realu pa še nismo odpisani.«

Takrat so ajaxovci v areni Johana Cruyffa v prvi tekmi osmine finala proti belemu baletu izgubili z 1:2, na Santiagu Bernabeuu pa šokantno slavili zmago s 4:1. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije