Pajo v lovu na najboljši rezultat

Avstrijci niso imeli moči, da bi presenetili Nemce. Danes na Dunaju odločitev o prvem in četrtem mestu.
Fotografija:
Odpri galerijo

Po Švedski še druga gostiteljica 14. evropskega prvenstva ne bo videla zaključnega turnirja v Stockholmu. Avstrija s slovenskim selektorjem Alešem Pajovičem ni bila kos Nemčiji, ki si je z zmago zagotovila tretje mesto v skupini I glavnega dela na Dunaju. Tako je že tudi jasno, da bosta obe vstopnici v olimpijske kvalifikacije osvojili reprezentanci v »slovenski« skupini II v Malmöju.


Avstrijci, ki so blesteli v predtekmovanju in naprej prenesli dve točki, so v drugem delu naleteli na preveč zahtevne tekmece. Hrvaška in Španija, udeleženki polfinala, ki se bosta danes ob 16. uri pomerili za prvo mesto, sta jih ugnali (le) za štiri gole, Nemci za kar 12. Danes bodo Pajovič in njegovi želeli turnir skleniti s častno zmago nad Belorusijo, kar bi jim na koncu prineslo solidno sedmo ali osmo mesto med 24 reprezentancami. Na domačem EP 2010 je bila Avstrija deveta med 16.

»Bitter nam je zaklenil vrata,« je vzrok za visok poraz v nemškem veteranu našel Pajovič, ki so mu Avstrijci nepričakovano dali selektorsko službo lansko pomlad. Johannes Bitter - Jogi (37) je bil res izjemen, zaustavil je 15 od 28 strelov (54 odstotkov). Le tri leta starejši Pajovič ni skrival razočaranja po najhujšem porazu na klopi severnih sosedov. »Iz tega poraza se moramo nekaj naučiti. Doslej so imeli naši fantje odlično prvenstvo. Opravičiti se moramo navijačem, a tudi ostati enotni,« opozarja Pajo, ki nikakor noče prvega velikega tekmovanja zapustiti sklonjene glave.


»Hočem ti dve točki proti Belorusiji, to bi pomenilo najvišjo avstrijsko uvrstitev doslej. Ne bi bil pa poraz nič tragičnega. Naredili smo ogromen korak naprej,« ima še višje načrte Celjan iz Gradca, čigar ekipa je sprva letela na krilih kapetana Nikole Bilyka iz Kiela, za Norvežanom Sanderjem Sagosenom, drugim strelcem prvenstva z 39 goli, ki je moral za 20 minut na klop. »Zmanjkalo mu je moči. Na petih tekmah je igral skupaj več kot štiri ure. Saj ni robot.« Robert Weber, dolgoletni član Magdeburga, je dodal 30 golov, Janko Božović, nekdanji igralec Slovana, pa 29. Potem se bolj ali manj konča, Avstrija še nima dolge klopi, to bo Pajovičev naslednji cilj. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije