NOGOMET

Olimpija si želi zagotoviti mir v svoji hiši

Ljubljanski nogometaši danes popoldne (16.00) gostijo Goričane. Safet Hadžić ve, da bi bila zmaga najboljša priprava na pokalno tekmo z Aluminijem.
Fotografija: Safet Hadžić bo danes popoldne vodil drugo tekmo po vrnitvi na klop Olimpije. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Safet Hadžić bo danes popoldne vodil drugo tekmo po vrnitvi na klop Olimpije. FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – Ljubljančani, pozabite na boj za naslov državnega prvaka v nogometu, Olimpija tačas išče predvsem mir v svoji hiši s 16.000 sedeži, v kateri čedalje močneje odmeva. Trener Safet Hadžić je že preživel vnovično vrnitev na zeleno-belo klop, njegova roka pa bo močneje vidna danes popoldne (16.00) v Ljubljani, ko se bosta v prvi tekmi 27. kola 1. SNL merili Olimpija in Gorica.
Safet Hadžić bo danes popoldne vodil drugo tekmo po vrnitvi na klop Olimpije. FOTO: Roman Šipić
Safet Hadžić bo danes popoldne vodil drugo tekmo po vrnitvi na klop Olimpije. FOTO: Roman Šipić

Mariborčani resda še ne morejo hladiti penine, do konca sezone je vendarle na voljo velikih 27 točk. Njihova prednost 12 točk pred Ljubljančani se zdi kljub vsemu nedosegljiva, tako da bo najbrž napeto še naslednjih pet ali šest kol ...

V Spodnji Šiški, kjer vadi Olimpija, gojijo druge prioritete. Večni gasilec Hadžić je sprejel negotov izziv, saj mu drugega niti ni preostalo. Tudi zavoljo tega bo poskušal pripravljati fante za vsako naslednjo tekmo posebej, prvi cilj sezone pa je finale pokalnega tekmovanja.

O tem bodo odločali naslednji torek, ko bo v Stožicah gostoval prav zadnji Olimpijin tekmec Aluminij (v Kidričevem je bilo 1:2), dan zatem bo Maribor v Murski Soboti branil prednost z 1:0. Še vedno je torej možen slovenski nogometni clasico, četudi v pokalnem tekmovanju.
 

Mandarić se mudi v tujini


Gotovo bodo zmajčki danes popoldne vsaj delno razmišljali tudi o torkovem večeru (20.00), čeprav bi bila prav zmaga nad Gorico najboljša možna priprava za naslednji izziv. Tega se zaveda Hadžić, nogometni pragmatik, ki ve, da bo razplet tekme prišel na ušesa Milana Mandarića, četudi se predsednik mudi v tujini.

Treba je zbirati točke kljub govoricam, da čaka zeleno-bele vnovična temeljita poletna prenova, letos še močneje obarvana po načelu pocenitve delovanja kluba. Kakor koli, Goričane gotovo čaka težka naloga, kajti čeprav imajo mnogi drugačen občutek, je Olimpija neporažena že šest tekem, dobila je tudi zadnjo … Gorica, nasprotno, je v tej sezoni ustvarila bilanco 1-1-6 in jo nepričakovano čaka krčevit boj za obstanek v 1. SNL.


Prav zavoljo pokala bosta Olimpija in Aluminij aktivna že danes. Kidričani bodo ob 18.15 gostovali v Celju, kar je na neki način mini derbi za četrto mesto, če upoštevamo oceno, da na tretje mesto »spadajo« Domžale. Tačas vsaj navzven bolje deluje celjska zasedba, zato bi lahko trenerski dvoboj Dušana Kosića in Oliverja Bogatinova pripadel prvemu.
Vrstni red: Maribor 63, Olimpija 51, Domžale 40, Mura 39, Aluminij in Celje po 37, Rudar 29, Triglav 28, Gorica 26, Krško 20. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije