NOGOMET

Olimpija še ni uigrana, Maribor nanizal zmage

Štirje slovenski nogometni prvoligaši bodo ta teden začeli sezono.
Fotografija: Vezist Olimpije Goran Brkić je v pripravljalnem obdobju kazal dobre igre. Foto: Leon Vidic
Odpri galerijo
Vezist Olimpije Goran Brkić je v pripravljalnem obdobju kazal dobre igre. Foto: Leon Vidic

LJUBLJANA – Kar je bilo storjeno, je bilo storjeno. Slovenski predstavniki v evropskih nogometnih tekmovanjih ta teden začnejo tekmovalno sezono, prvi bodo v areno stopili šampioni iz ljubljanske Olimpije, ki bodo v sredo ob 20. uri v Stožicah v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov gostili prvaka Azerbajdžana Qarabag.

Dodobra prenovljena Olimpija z novim trenerjem Ilijo Stolico je pred vikendom dobila še zadnji okrepitvi, to sta srbski osrednji branilec Marko Gajić in napadalno usmerjeni vezist Admir Suljić iz BiH, ki ima tudi madžarski potni list, tako da ne bo veljal za tujca. Gajić je prišel iz srbskega prvoligaša Vojvodine iz Novega Sada, Suljić je bil nazadnje v poljskem prvoligašu Wisli iz Krakova.
Vezist Olimpije Goran Brkić je v pripravljalnem obdobju kazal dobre igre. Foto: Leon Vidic
Vezist Olimpije Goran Brkić je v pripravljalnem obdobju kazal dobre igre. Foto: Leon Vidic

Nove moči so vsekakor dobrodošle, toda trener Stolica zaradi poznih prihodov ni imel ravno dovolj časa za uigravanje na treningih, kaj šele na tekmah. Zeleno-beli so imeli le tri teste, v petek so v Spodnji Šiški remizirali z egiptovskim prvoligašem Al Ahlyjem (1:1).

Za zmaje je z bele točke zadel Goran Brkić. Udarna postava prvakov z zamenjavami je bila takšna: Vidmar; Boakye, Ejup (od 46. Španja), Gajić, Jurčević; Miškić (od 57. Kobiljar), Brkić (od 69. Suljić), Kapun; Issah (od 64. Črnic), Vombergar (od 64. Turkuš), Kaludjerović (od 69. Kadrić).

V kratkih pripravah je strateg Stoilica nakazal, da bo poskusil uresničiti klubske načrte po napadalni in všečni igri, a bo za to potreboval še kar nekaj časa. Odločil se je za osnovno postavitev 4-3-3, svoje minute pa ne glede na zahteve po pozitivnih rezultatih redno dobivajo tudi mladi fantje (Turkuš, Kadrić, Španja). Poleg omenjenih so v moštvu novinci še Matic Črnic, Marko Putičanin, Andrija Kaludjerović in Macky Bagnac, povratnika s posoje pa Daniel Avramovski in Mario Jurčević.
 

Trojka v evropski ligi


V četrtek bodo v 1. krogu kvalifikacij za evropsko ligo startali Maribor, Domžale in Rudar. Mariborčani so v zadnjem od skupno osmih testov premagali srbski Čukarički z 2:1 (Jasmin Mešanović, Marcos Tavares). »Pristop je bil na vseh tekmah zelo dober, rezultati so temu primerni. Igrali smo proti kakovostnim nasprotnikom. Prve uradne tekme bodo seveda pokazale pravo veljavo, toda zaradi kakovosti in izkušenj ter dolgotrajnega skupnega dela je bil odziv zelo dober, tako da ni bojazni, da ne bi bil tudi v prihodnje,« je dejal trener vijoličnih Darko Milanič po šestih zmagah in dveh remijih. V moštvo se počasi uvaja novi, mladi napadalec Nardin Mulahusejnović iz BiH. Maribor bo v četrtek ob 17. 30 gostoval pri albanskem prvoligašu Partizani iz Tirane.

Domžale so imele zadnji preizkus proti ukrajinskemu prvoligašu Zoryi (1:3; Nermin Haljeta). Trener Simon Rožman je na igrišče poslal pomlajeno moštvo, tako pa ne bo v četrtek v BiH, kjer jih čaka obračun s Širokim Brijegom. Velenjski Rudar je opravil generalko s hrvaškim prvoligašem Hajdukom iz Splita (1:1; Milan Tučić). Knapi bodo v četrtek ob 17.30 na stadionu Ob jezeru gostili Tre Fiore iz San Marina.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije