KOŠARKA

Olimpija našla strica iz Amerike

Scottie Reynolds je novi organizator igre košarkarskih zmajev. Jalek Felton potrebuje izkušnje, da bo kos igri na tej ravni.
Fotografija: Scottie Reynolds je v ekipi nadomestil 20-letnega Jaleka Feltona, ki ni kos igranju na tej ravni. Foto: Drago Perko
Odpri galerijo
Scottie Reynolds je v ekipi nadomestil 20-letnega Jaleka Feltona, ki ni kos igranju na tej ravni. Foto: Drago Perko

LJUBLJANA – V naših koncih radi rečemo, da smo koga veseli kot strica iz Amerike. Ta uvod še kako drži za košarkarje Petrol Olimpije, ki so minuli teden dobili novega organizatorja igre, 31-letnega Scottieja Reynoldsa, ki je že na prvi tekmi pokazal, da bo upravičil vsak vloženi cent. Podaje, pregled igre, koši. Dovolj za pozitivno oceno, kljub očitno malce slabši fizični pripravljenosti.

»Vesel sem zmage. A lahko igram precej boljše, tega se zavedam. Bilo je precej napak, praviloma so moje podaje točnejše. Se pa vidi, da sem z ekipo opravil dva resna treninga. Potrebujem čas, da se povsem uigram. To je proces,« se je skromni Scottie hotel skorajda opravičiti za nekaj slabših potez. Pa ni bilo potrebe.

Scottie Reynolds je v ekipi nadomestil 20-letnega Jaleka Feltona, ki ni kos igranju na tej ravni. Foto: Drago Perko
Scottie Reynolds je v ekipi nadomestil 20-letnega Jaleka Feltona, ki ni kos igranju na tej ravni. Foto: Drago Perko

Tako je menil tudi direktor kluba Roman Lisac, ki je s tem nakupom naredil ekipo precej bolj konkurenčno. V minuli sezoni je igral v ruskem Zenitu, potem pa ni imel kluba. Malce čudno, pa vendarle verjetno. »Čakal sem ekipo, ki bi si me resnično želela. Olimpija je bila konkretna. Poleg tega igra precej tekem, to mi je zelo všeč. Obožujem potovanja in tekme,« razmišlja Scottie, ki je verjetno v tem hipu edini zmajček, ki mu ustreza ritem treh tekem na teden. »Nič se ne pritožujem, to smo igrali tudi v zagrebški Ciboni,« nas spomni Scottie na sezono 2016/17, ko je igral v Zagrebu in bil že takrat vodilni podajalec regionalne lige.
 

Izjemni profesionalec Joksimović


Iz časa zagrebškega kluba je Reynoldsu ostala tudi pozitivna izkušnja s Slovenijo. »Moj soigralec je bil Nebojša Joksimović. Joksa je bil eden največjih profesionalcev, kar sem jih srečal v karieri, poleg tega je izvrsten človek,« je hvalil nekdanjega slovenskega reprezentanta, ki je ostal na plačilni listi Sixt Primorske, a ne igra za njih.

»Komaj čakam tekme,« pa pravi Reynolds, ki ne čuti pritiska, odkar je član Petrol Olimpije. »Tu sem, da pomagam. Da sem vodja, da zadevam in da v igro vključim vse igralce na parketu. To od mene pričakuje trener Zoran Martić,« nadaljuje Reynolds, ki se je razveselil, ker je v ekipi toliko mladih igralcev. »To moramo obrniti v svojo korist, mladi igralci so lahko naš velik plus. Rad igram z mladimi, ker so hitri, tako lahko hitreje kreiramo protinapade in jih tudi več izvedemo,« je Američan navdušen nad mladostjo zmajev.


V Olimpiji nam vedo povedati, da Scottie ni vase zaverovan Američan, pa tudi hitra prehrana mu ni blizu, vsi v klubu pa hvalijo njegov odnos in profesionalnost. »Obožujem dobro košarko, pa naj bo evropska ali pa liga NBA. Zdaj se začne sezona v Severni Ameriki, sredi noči se bom zbudil in si ogledal kako tekmo,« navrže Scottie, ki je bil v rani mladosti (mladoletna mati ga je dala v rejo) velik navijač ekipe Washington Bullets, za katero sta igrala tudi visokorasli, 231 centimetrov visoki Romun Gheorghe Muresan in atraktivni Chris Weber

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije