KOŠARKA

Olimpija dala predsednika, Cedevita trenerja

Ponedeljek v Stožicah so zaznamovale tri klubske skupščine. Prvi košarkar združene zgodbe je reprezentant Edo Murić.
Fotografija: Edo Murić bo nemara celo kapetan nove zasedbe. FOTO: Liga ABA
Odpri galerijo
Edo Murić bo nemara celo kapetan nove zasedbe. FOTO: Liga ABA

LJUBLJANA – Dan je treba zjutraj loviti, pa naj bo na kmetih ali v mestu. Tega se zavedata tudi poslovneža Tomaž Berločnik in Emil Tedeschi. Svoje enote sta zbrala v Stožicah, ki želijo postati trdnjava, na kateri bi si preostale ekipe v ligi ABA lomile zobe. To so pobožne želje, ki jih zagotovo imajo v novem klubu Cedeviti Olimpiji; ta je luč sveta včeraj ugledal prav v Stožicah na ustanovni skupščini.

Kluba sta se spojila. A da je bilo pravnim formalnostim zadoščeno, je sledila še prva skupščina povezanega kluba, ki bo slišal na ime Cedevita Olimpija. Da bo sit volk, cela koza, bodo vitaminski zmaji doma igrali v zelenih dresih, v gosteh pa v oranžnih (in s tem še dodatno skrbeli za promocijo Cedevite).

Prvi je dres novega kluba oblekel Tedeschi, ki bo podpredsednik kluba, prvi med enakimi pa bo vsaj dve leti in pol Berločnik, ena od dveh agilnih prič košarkarske poroke med Ljubljano in Zagrebom. Druga tri podpredsedniška mesta je zasedla »Ljubljana« – Igor Mervič, Andrej Slapar in Damjan Kralj.
 

Podpisali z Murićem


Da bi pokazali, da mislijo resno, je po skupščini sledila že kar uvodna seja upravnega odbora. S prvo potezo so potrdili imenovanje direktorja Davorja Užbinca, takoj so prižgali še zeleno luč za športnega direktorja Sanija Bečiroviča, potrdili pa so tudi Slavena Rimca za novega trenerja.

»V tem mesecu je bilo več intenzivnih korakov in potez. Lahko povem, da smo podpisali pogodbo z Edom Murićem. Pogovarjamo se še z nekaj slovenskimi zlatimi igralci in tudi z drugimi. Zavedamo se, da potrebujemo močno slovensko okostje ekipe, temu pa bomo dodali zelo kakovostne tujce, ki se bodo dobro vključili v ekipo,« je po koncu skupščinskega ponedeljka v Stožicah povedal novi (stari) predsednik Berločnik. Tedeschi je svoj pogled takisto usmeril na parket, veseli se skorajšnjega žreba za tekmovanje eurocup in žreba regionalne lige ABA.

»Želim si, da smo konkurenčni doma in na tujem,« upa Tedeschi, tudi da bi klub naletel na podporo navijačev v Ljubljani, Sloveniji in na Hrvaškem. Novi klub bo poleg mednarodnih tekmovanj zaigral tudi v domačem prvenstvu in pokalu. Mesto v vseh teh tekmovanjih ni sporno, so prepričani v klubu, v katerem zatrdijo, da je v skupno gospodinjstvo novega kluba prav Cedevita prinesla tekmovalno pravico za eurocup in ligo ABA.

»Počakajmo na naslednjo sejo upravnega odbora,« pa je Tedeschi potegnil ročno zavoro, ko je beseda nanesla na evre, ki jih bodo imeli na voljo za novo sezono.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije