HOKEJ

Nov železarski adut za ustavitev zmajev

Marcel Rodman novi trener hokejistov Sij Acroni Jesenice. Julija je drsalke obesil na klin, kot trener ima visoke cilje.
Fotografija: Marcel Rodman bo poskušal zasukati sezono jeseniških hokejistov. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Marcel Rodman bo poskušal zasukati sezono jeseniških hokejistov. FOTO: Tomi Lombar

JESENICE – Potem ko je 37-letni Marcel Rodman julija hokejsko palico in drsalke dokončno odložil na klin, je takoj našel izziv pri zagrebškem Medveščaku. Postal je prva strokovna pomoč glavnega trenerja Aarona Foxa, dejaven pa je bil tudi pri ustvarjanju športne strategije kluba. A izziv domačega jeseniškega kluba je bil po zmagovitem nizu ljubljanske Olimpije v novi sezoni prevelik. Še nekaj rezultatskih spodrsljajev je Anže Pogačar, predsednik Sij Acroni Jesenice, zameril trenerju Gabru Glaviču, nastala so razhajanja, novi prvi mož trenerske stroke kluba iz Podmežakle pa je včeraj uradno postal Marcel Rodman. Aleš Burnik, ki je začasno opravljal to nalogo, bo odslej pomočnik legendarnemu hokejistu iz Rodin. "Veselim se novega izziva, še bolj zaradi tega, ker je to na Jesenicah. Nisem si namreč mislil, da se bom še kdaj vrnil sem. Nekaj trenerskih izkušenj imam, sicer pa nimam toliko trenerske kilometrine. A sem že ogromno časa v hokeju. Ekipo, če sem iskren, še premalo poznam. Do prve tekme ne bo veliko časa, da bi vsa ekipa skupno vadila, devet fantov je namreč v slovenski reprezentanci za svetovno prvenstvo do 20 let (od 8. do 14. t. m. na Poljskem). Po njihovi vrnitvi bomo skupaj pred srečanjem trenirali le en dan," je navrgel Marcel Rodman, ki ga prebitje trenerskega ledu čaka 17. t. m. v državnem prvenstvu proti Triglavu, 19. t. m. bo prav tako v Podmežakli dvoboj alpske lige z Rittnom.
Ne bo vse v rožicah
"Dela bom imel čez glavo, moštvo začenja z ničle. Želim si, da bi ekipa vlekla v eno smer, a fante moram še spoznati. O njih bi si rad ustvaril svoje mnenje, na mnenja drugih se ne bom oziral. Želim si tudi, da ima ekipa zagon in energijo, da se bodo tisti, ki bodo gostovali pri nas, zavedali, da bodo morali igrati stoodstotno, če želijo odnesti celo kožo. Ne bom trdil, da bo vse v rožicah, ne bo šlo kar čez noč. Spremembe pa zagotovo bodo. Ljudi v dvorano privabljajo zmage, malce pa mora vse biti tudi ameriški šov, tudi to je treba ponuditi ljudem," je pristavil Rodman. "Sem za to, da so cilji visoki. V alpski ligi je cilj vsaj polfinale, doma pa naslov državnega prvaka," je sklenil novi trener železarjev Marcel Rodman. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije