NOGOMET

Nobena taktika ne da borbenosti in želje

Nejc Skubic pred tekmama slovenskih nogometašev z Norveško in Bolgarijo. Poudarja, da ob menjavi generacij potrebujejo čim več treningov in tekem.
Fotografija: Nejc Skubic je šesti najstarejši v izbrani vrsti. Foto: Roman Šipić
Odpri galerijo
Nejc Skubic je šesti najstarejši v izbrani vrsti. Foto: Roman Šipić

BRDO PRI KRANJU – Slovenski nogometni reprezentanti na treningih v Nacionalnem nogometnem centru spoznavajo, kako se še do nedavnega pomočnik po novem v selektorski vlogi znajde Igor Benedejčič, ki ima nalogo, da v preostalih dveh tekmah v ligi narodov poskuša s svojimi izbranci iztržiti dve zmagi in tako morebiti zagotoviti Sloveniji obstanek v tretjem kakovostnem razredu novega tekmovanja. Novopečenega šefa iz preteklosti dobro pozna desni bočni branilec Nejc Skubic, ki od januarja 2016 nosi dres turškega prvoligaša Konyasporja.

Nejc Skubic je šesti najstarejši v izbrani vrsti. Foto: Roman Šipić
Nejc Skubic je šesti najstarejši v izbrani vrsti. Foto: Roman Šipić

»Benedejčič je bil prvi, ki me je v moji profesionalni karieri potisnil naprej. Pod njegovim vodstvom sem odigral nekaj tekem za Interblock, ko sem bil star 20 let. Je zagret, všeč mi je, ker je stoodstoten pri tem, kar dela. Mislim, da je to njegova največja vrlina in da nam bo to pomagalo pri naših ciljih, to pa sta dve zmagi,« je razkril 29-letni Skubic, ki ob bogatih klubskih izkušnjah ni na podobni ravni v reprezentanci, saj je za njim 13 nastopov, dosegel je tudi en zadetek.

Ne glede na slabe rezultate v ligi narodov (trije porazi in remi) Skubic pred petkovo tekmo z Norvežani v Stožicah in tri dni pozneje z Bolgarijo v Sofiji sporoča: »Cilj je osvojiti tri točke. Vselej gremo v tekmo s ciljem zmagati. Zdaj se že precej bolje poznamo, strokovno vodstvo je praktično enako, večjih sprememb ne moremo pričakovati. Slovenija je bila znana po tem, da je dosegla dober rezultat, ko so igralci pustili srce na igrišču. Na žalost nam v zadnjem obdobju rezultati niso šli na roko.«

Skubic je eden najstarejših v moštvu, ki doživlja proces menjave rodu. »Zdaj pač trpijo rezultati, saj potrebujemo čas, da pridobimo dovolj izkušenj na tej ravni. V mojem primeru, ko me je prvič vpoklical takratni selektor Katanec, je bilo drugače. V ekipi je bilo precej več izkušenih igralcev, ki nam zdaj primanjkujejo. Vsi potrebujemo reprezentančne tekme, saj so nekaj povsem drugega kot klubske. Od zunaj je to morda težko razumeti, toda potrebujemo skupne treninge, tekme, da se lahko uigramo. Vemo, da jih ni veliko na voljo. Prvo in edino pa je želja, borbenost, pustiti srce na igrišču. Tega ti ne da nobena taktika,« je bil jasen Nejc Skubic.

Njegovi vrstniki v izbrani vrsti so Rajko Rotman, Roman Bezjak in Andraž Struna, starejša sta le 32-letni Bojan Jokić in 30-letni Josip Iličić

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije