Ni prav, da je OZS razglasil prvaka

Odbojkarski reprezentant Jani Kovačič v samoizolaciji v Raveni. Vadi razmeram prilagojeno, dekle Karin in sin Naj sta v Novi Gorici.
Fotografija: Jani Kovačič se je septembra veselil naslova podprvaka na EP, a odbojkarske sezone, kot kaže, ne bodo izpeljali do konca. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Jani Kovačič se je septembra veselil naslova podprvaka na EP, a odbojkarske sezone, kot kaže, ne bodo izpeljali do konca. FOTO: Uroš Hočevar

Apeninski polotok je v hudem primežu pandemije koronavirusa, od slovenskih odbojkarjev pa tam v klubu Consar Ravenna igra reprezentančni prosti igralec Jani Kovačič. »Sem v karanteni v svojem bivališču v Raveni. Večinoma sem seveda doma, sta pa v bližini domovanja trgovina, kamor grem po življenjske potrebščine, in park, kjer opravim nekatere vaje za telesno moč. Te delam tudi doma, na odprtem se nočem preveč izpostavljati, saj bi me lahko ustavila in preverila policija. Program za telesno pripravo je vsakemu posamezniku v ekipi pripravil naš kondicijski trener, v stanovanju v glavnem prakticiram vaje za trebušne in hrbtne mišice,« je trenutni položaj opisal Kovačič.

No, Italijani se v času nacionalnega izbruha in na začetku pandemije niso izkazali ravno za disciplinirane in zavedajoče se položaja. »Za Italijane je značilno, da se radi družijo, da radi odhajajo v restavracije. Ko pa se je izvedelo za virus, niso spoštovali nasvetov, zdaj je zelo veliko okuženih in mrtvih. Veliko sem v stiku s svojimi bližnjimi, starši, dekle Karin in sin Naj (aprila bo dopolnil eno leto – op. p.) sta v Novi Gorici. Pogrešam ju, a nimamo kaj. Zaradi staršev, mojih in tistih od dekleta, je tudi bolje, da se nisem vrnil domov, očeta sta namreč preživela kap in ju ne bi rad izpostavljal zdravstveni nevarnosti. Zato sem se odločil, da bom v izolaciji v Raveni,« je nadaljeval.
 

Ekonomski interesi


Zanimivo je, da je – čeprav se virus še ni polegel – italijansko košarkarsko moštvo Virtus iz Bologne spet začelo trenirati, seveda po zelo prilagojenem programu. »Niso edini, ki so se v Italiji odločili, da bodo znova vadili v dvorani, poznam še dva takšna primera. Tu gre predvsem za ekonomske interese, da bi končali državna prvenstva. A velika neumnost je, da bi nadaljevali ligaška tekmovanja, s tem, ko bi se spet družili, bi se lahko le povečala nevarnost števila okuženih,« je bilo mnenje Primorca iz Kanala ob Soči.

Tudi o razpletu v slovenskih državnih prvenstvih ima svoje mnenje, Odbojkarska zveza Slovenije je namreč predčasno končala tako moško kot žensko člansko prvenstvo in za prvaka razglasila vodilna na lestvici ACH Volley in Calcit Volley, Košarkarska zveza Slovenije moškega prvaka, denimo, ni razglasila.

»V primeru odločitve OZS bi bilo pošteno, da ta ne bi razglasil državnih prvakov. Ni prav in ni bilo najbolje, da so ju določili. Najbolj pošteno bi bilo, da za to sezono ne bi bilo prvakov.« No, odbojkarice Nove KBM Branik so ves čas vodile in šele v zadnjem krogu so jih na tekmi v Mariboru z zmago s 3:0 na razpredelnici preskočile Kamničanke. »Tudi v primeru ACH Volley ne vemo, kaj bi se zgodilo v končnici, odločitev odbojkarske zveze ni bila na mestu,« je sklenil Kovačič. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije