SMUČANJE

Ne en rezultat, pomembna je sezona

Kosi opozarja, da jih ena dobra uvrstitev ne sme zadovoljiti. Čater sposoben vrhunskih dosežkov, a ga zdelajo dvomi.
Fotografija: Martin Čater (levo) in Klemen Kosi sta z različnimi vtisi prestala uvod v sezono. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Martin Čater (levo) in Klemen Kosi sta z različnimi vtisi prestala uvod v sezono. FOTO: Blaž Samec

LJUBLJANA – Smukača Klemen Kosi in Martin Čater sta včeraj s trenerjem Petrom Penom pred odhodom v Dolomite, kjer karavano konec tedna čaka nadaljevanje sezone za svetovni pokal, sedla pred medije in strnila vtise po severnoameriški turneji. Največ je onkraj Atlantika pokazal Kosi, v Beaver Creeku je bil 15. v smuku, z 9. mestom pa je poskrbel za rezultat kariere v superveleslalomu.
Martin Čater (levo) in Klemen Kosi sta z različnimi vtisi prestala uvod v sezono. FOTO: Blaž Samec
Martin Čater (levo) in Klemen Kosi sta z različnimi vtisi prestala uvod v sezono. FOTO: Blaž Samec

»Kaj me je pripeljalo do tega preskoka, ne vem, vem pa, da sem vseskozi delal za takšne rezultate. Največji delež je k temu, da sem pokazal, kaj zmorem, prispevala ekipa. Zavedam pa se, da je to bil zgolj en tekmovalni vikend. O tem, kar je bilo, ne razmišljam več, pripravljam se za prihajajoče tekme,« je preudarno povedal Mariborčan, ki je za dober uvod poskrbel prav na svojem najljubšem prizorišču.

»Jasno, ne moreš se zanašati na eno progo, najboljši tekmovalci znajo vrhunsko smučati na vseh podlagah in terenih. Da bi dosegel takšno raven, je tudi eden od mojih ciljev. Ta rezultat nas ne sme zadovoljiti. Moram se zbrati in nadaljevati po najboljših močeh,« je dejal 27-letnik, ki je po štirih tekmah v svetovnem pokalu v tej sezoni zbral več točk kot v vsej minuli zimi in še eni prej (2016/17).
 

V ekipi najboljši Celjan


Povsem drugače je v sezono krenil Čater. Naložil si je preveliko rezultatsko breme, točke pa dosegel le z 20. mestom v superveleslalomu v Lake Louisu. »Dobro smučanje in slabe odločitve prinesejo slab rezultat,« je zapisal na facebooku. V pripravljalnem obdobju je imel vso podporo, ki jo potrebuje, pokazal je napredek, si začrtal visoka pričakovanja. »Preveč sem se obremenjeval z rezultatom,« je povedal Čater, ki ga je trener Pen v ZDA okrcal v izjavi za medije.

Na superveleslalomu si je na 28. sekundi nabral ves zaostanek, srednji in spodnji del pa je presmučal podobno hitro kot avstrijski zmagovalec Max Franz. »Sposoben je serijsko dosegati vrhunske rezultate, a se vsakič, ko se jim približa, pri njem sprožijo vprašanja. Kritika je bila dobronamerna, da bi v njem nekaj prebudila. Vsi fantje se zavedajo, koliko se trudimo, da bi dosegli rezultat, so pa oni tisti, ki ga morajo pridelati,« je Pen v Celjanu, za katerega pravi, da je najboljši smučar v ekipi, sprožil pomemben premislek pred nadaljevanjem.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije