UROŠ JURIŠIČ

Najprej dobival, nato delil batine

Uroš Jurišič po osvojitvi Titanovega šampionskega pasu čaka na klic iz UFC. Med pripravami v ZDA se je prepričal, da se lahko kosa z najboljšimi na svetu.
Fotografija: Uroš Jurišič s šampionskim pasom ameriškega združenja Titan FC v Ljubljani. FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Uroš Jurišič s šampionskim pasom ameriškega združenja Titan FC v Ljubljani. FOTO: Miha Šimnovec

LJUBLJANA – Kar Uroš Jurišič obljubi, tudi uresniči. Potem ko je slovenski as mešanih borilnih športov (MMA) pred dvema tednoma v Fort Lauderdalu – kakor je tudi napovedal – v blestečem slogu osvojil šampionski pas po različici Titan FC, ki si ga je v velterski kategoriji (do 77 kg) izbojeval po bliskoviti zmagi nad Američanom Josejem Caceresom, je držal besedo ter ga prinesel na ogled številnim podpornikom in navijačem v Ljubljani. Tudi na ta način se jim je zahvalil za vso podporo, brez katere bi, kot je bilo na včerajšnji novinarski konferenci večkrat slišati iz njegovih ust, težko prišel tako daleč.

Pas s slovensko zastavo

»A ta pas je last organizacije, zato moram še toliko bolj paziti nanj. Prav svojega – z imenom in priimkom ter slovensko zastavo – pa bom prejel čez dva meseca,« je zaupal Jurišič in v isti sapi pribil: »Brez skrbi, čuval ga bom kot zenico v svojem očesu. Pas bo ostal v ekipi Jurišič!« V nadaljevanju je razkril, da mu lovorike združenja, ki spada med največjih pet onstran Atlantika, po vsej verjetnosti ne bo treba braniti. »Ko sem se po zmagi nad Caceresom pri Lexu McMahonu, ki sestavlja borilne pare za prireditve zveze Titan FC, pozanimal, do kdaj moram prvič braniti pas, mi je odvrnil, da bom najverjetneje prej dobil poziv za nastop v najmočnejši svetovni organizaciji UFC (Ultimate Fighting Championship),« je z veliko iskro v očeh pojasnil 25-letni Ljubljančan.

Nobena skrivnost namreč ni, da Urke, kakor ga pravzaprav vsi kličejo, že dolgo sanja o nastopu v UFC, ki je za mešane borilne športe to, kar je, denimo, liga prvakov v nogometu. Niti najmanj ne dvomi, da bo že kmalu dočakal dan, ko ga bo poklical Dana White, razvpiti predsednik UFC (ali kateri od njegovih pomočnikov), in mu ponudil borbo v svoji prestižni kletki. »Ker vem, kakšno ekipo imam okrog sebe, kako zelo se trudim in koliko vlagam v ta šport, vem, da bom, tudi zaradi odlične statistike (9 zmag, brez poraza), prej ali slej dobil ponudbo iz UFC. Na koncu koncev so se še pravzaprav vsi Titanovi prvaki prebili do najmočnejše organizacije. Vendar pa moj cilj ni le priti do nje, temveč v njej tudi ostati in krojiti vrh,« je poudaril Jurišič.

Novembra v koprski Bonifiki?

Da se je že sposoben bolj ali manj enakovredno kosati z borci iz UFC, se je prepričal tudi med pripravami za obračun s Caceresom. »Največ sem spariral z Američanom Tonyjem Martinom (13 zmag, 4 porazi) in Poljakom Krzysztofom Jotkom (19 zmag, 4 porazi). Ker iz različnih razlogov na začetku z mislimi še nisem bil povsem pri stvari, sem na treningih prejemal tudi batine, po kakšnih dveh tednih pa sem jih začel deliti sam, nasprotnike sem (za)davil in jih spravljal v nokdavn,« je svoj napredek slikovito opisal šampion velterske kategorije po različici Titan FC, ki si bo zdaj privoščil krajši oddih, po njem pa bo spet zavihal rokave. V žepu že ima namreč ponudbo za dvoboj na spektaklu Legends Collide II 17. novembra v koprski Bonifiki, v kateri se bo spoprijel s čvrstim Hrvatom Ivanom Gluhakom (18 zmag, 1 neodločen izid, 8 porazov). Če seveda prej ne bo dobil tako pričakovanega in zasluženega poziva za nastop v UFC ... 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije